First Stop

General

Els nens i nenes donen un impuls multitudinari a la Patum 2010

La Patum ha arrencat aquest migdia amb una gentada, i amb 25 graus de temperatura a la plaça de Sant Pere. Centenars de nens i nenes han seguit el
tabaler i els quatre gegants, que s’han passejat pels carrers de la ciutat fins a quarts de tres, quan han tornat a la plaça.
Un any més, la tradicional passada del migdia del dimecres de Corpus ha servit per disparar el tret de sortida de la Patum.Els més petits han assegurat que, aquest migdia, ja han viscut les primeres empentes de Patum entre els gegants. “En general, hem saltat bé, però hi havia alguns trossos en què ens empentaven una mica, estava tot ple de gent”, ha explicat una nena a Ràdio Berga.
Tot i que la passada del dimecres al migdia no és pròpiament un acte de la Patum infantil, és evident que els nens i nenes en són els màxims protagonistes.
Per això, avui a Ràdio Berga, hem seguit amb un d’aquests infants les seves primeres hores de Patum. Hem anat a casa de la Cèlia Guixé. Quan hi ha arribat la unitat mòbil de Ràdio Berga, a les 8:20 h, ja estava vestida, amb el barret i mocador inclòs.
“Els tenim tots guardats a l’armari, hi ha un pilot de barrets i, cada any, quan arriba Patum, la meva germana i jo els traiem, ens els emprovem i triem el que ens va més bé. Jo, aquest any, encara puc portar el mateix barret que l’any passat, perquè llavors m’anava una mica gran i, ara, em va bé”, ha explicat la Cèlia.
La Cèlia s’ha llevat tres quarts d’hora abans del que és habitual, a 3/4 de 8. Estava nerviosa i amb prou feines ha esmorzat. No volia arribar tard a escola, on han fet classe fins a 2/4 de 12, però amb un ambient més relaxat que altres dies. El Jordi és mestre de 5è de l’escola Sant Joan de Berga, i ha explicat a Ràdio Berga que han hagut de pensar ctivitats “més atractives i més dinàmiques, coses que a ells els agradin molt, perquè hi mantinguin una certa concentració”.
A les 12, amb el rellotge de la plaça de Sant Pere, l’eufòria continguda ha esclatat.

Estic amb tu

Comentaris