General

Jaume Vima: “Ens haurem de plantejar escurçar el passacarrers una o dues hores”

El regidor de Patum, Jaume Vima, creu que el passacarrers de dimecres de Patum “s’hauria d’escurçar una hora o fins i tot dues”. Per això, planteja que els salts siguin més àgils i fins i tot que se suprimeixin alguns salts.
Dimecres, el passacarrers de la Patum, amb les maces, les guites i els gegants vells, va acabar a 2/4 de 5 de la matinada. Hi va haver 21 salts, més els tirabols de la plaça de Sant Joan i els de la plaça de Sant Pere. L’Ajuntament preveia que els fuets d’aquest any, que cremen 15 segons menys de mitjana, permetrien alleugerir el passacarrers, però no ha estat així.
Segons Vima, “anys enrere, ja s’havia plantejat escurçar el passacarrers de dimecres, però crec que de cara a l’any que ve, s’hi hauria de tornar a pensar, perquè és el primer dia de festa, no pot ser que acabem tant tard i que l’endemà tothom faci tanta cara de son”.
En una entrevista a Ràdio Berga, Vima ha dit que, fins a les 11 de la nit, el passacarrers anava sobre l’horari previst, amb quatre salts per hora, però, a partir de llavors, es va començar a alentir. “A aquella hora, molta gent va a sopar, els de les comparses també abaixen el ritme, i el passacarrers s’alenteix molt”, assegura el regidor de Patum.
Segons l’Ajuntament, la sortida del passacarrers va ser massiva, i també els primers salts, al barri vell. Però, en canvi, els tirabols de la plaça de Sant Joan, la pujada del carrer Major i els tirabols de la plaça de Sant Pere van ser menys massius. “Un agent de la Policia Local m’ha dit que, en 28 anys d’ofici, mai no havia pujat el carrer Major sense empentes, com li va passar ahir”, ha explicat Vima.
Per ara, no hi ha hagut problemes de seguretat importants. Els Mossos d’Esquadra van fer la nit de dimecres 555 proves d’alcoholèmia, 17 de les quals han donat positives; 38 assistències en la unitat mòbil, 8 per trauma i cremades i 5 per intoxicacions etíliques; 8 derivacions a l’hospital, 5 per trauma i 3 assistències diverses.
A 2/4 de 9 del vespre, hi va haver un accident sense ferits amb un conductor que multiplicava per quatre la taxa màxima d’alcoholèmia permesa. És veí de Barcelona, i té 46 anys.
Va cremar un contenidor al carrer Sant Francesc, i la Policia Local va haver d’intervenir en dues baralles a la zona del Vall, amb una persona lesionada.

Estic amb tu

Comentaris