First Stop

General

El Festibalç portarà aquest estiu al Berguedà més de quaranta actuacions

El Festibalç, el festival d’estiu que organitzen els responsables de la Font del Balç, a Casserres a tocar de Gironella, arrenca demà amb l’actuació del músic moianès Quim Vila. A partir de demà i durant dos mesos i mig, el certamen oferirà més de quaranta concerts i activitats de tota mena i estils. Artistes i grups com Cece Gianotti, Llibert Fortuny, Taima Tesao i la Barcelona Bluegrass Band passaran en les properes setmanes per la tercera edició del Festibalç. Però també hi haurà exposicions, xerrades i altres actuacions.
La Font del Balç ja té una programació estable durant tot l’any però a l’estiu es reforça i ofereix propostes pràcticament cada dia de la setmana durant els mesos de juliol i agost i la primera quinzena de setembre. És una àmplia oferta que converteix, un estiu més, la Font del Balç en un gran pol d’atracció cultural de la comarca. Ara bé, programar tot això no és fàcil. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga, Núria Artero, una de les responsables de la Font del Balç, que hi ha afegit que “ho fem perquè ens apassiona programar i acostar la cultura a casa nostra”.
Per aquest mes de juliol cal destacar el recital de música clàssica, en format didàctic, “Un passeig per la història de la flauta” que es farà aquest diumenge a 2/4 d’1 del migdia. Altres cites destacades seran Cece Gianotti (8 de juliol), Mabe’l i Stunts (dia 10), Taima Tesao (dia 15), Apolo 13 i Llibert Fortuny (dia 22), el Cabaret Cabrón (dia 24) i el folk-blues de Bikimel (dia 29).
A l’agost, més cultura. Leonard Skinner (dia 5) i la Barcelona Bluegrass Band (dia 12). Després hi haurà els concerts de la Festa Major de Gironella, amb un gran protagonisme per als grups musicals del Berguedà. I al setembre oferta especial per als amants de la música electrònica, amb una important presència de discjòqueis.
Tot això en l’agradable entorn de la Font del Balç, un dels autèntics punts forts del festival. Segons Artero, “és que s’hi està molt bé. Fins i tot, hi ha gent que ens diu que encara que no fa vacances, sent que és més estiu venint a veure algun dels espectacles”.
L’entrada a totes les actuacions i activitats del Festibalç és gratuïta. La programació es pot consultar a través d’Internet a l’adreça lafontdelbalc.blogspot.com.

Estic amb tu

Comentaris