General

Berga estrenarà el seu primer carril bici d’aquí a poques setmanes

Berga tindrà un carril bici d’aquí a poques setmanes. Serà un tram petit, que recorrerà tot el passeig de la Indústria, des de la plaça Viladomat fins a la plaça Gernika i vol ser un primer pas per aconseguir tenir un carril bici que uneixi diferents punts de la ciutat i que permeti promoure una mobilitat més sostenible.
El regidor de Governació, Ramon Bajona, ha explicat a Ràdio Berga que ja fa quinze dies que es treballa a la zona de vianants del Vall per pintar la senyalització horitzontal del nou carril. El nou vial anirà per la part de vianants del passeig, de manera que no representarà cap canvi en el trànsit de vehicles. Després caldrà instal·lar els senyals verticals i ja podrà entrar en funcionament. Bajona preveu que pugui estar en marxa en el termini d’un mes o un mes i mig. El regidor ha destacat especialment que aquesta és la primera fase d’un projecte per crear un vial per a bicicletes que uneixi punts importants de la ciutat. Això sí, de moment, no hi ha terminis per poder fer la següent fase del projecte. Caldrà acabar els estudis pertinents i aconseguir les subvencions necessàries per finançar l’obra. La que s’està fent ara es pagarà a través d’un ajut públic.
Feia anys que el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà reivindicava la creació d’un carril bici a Berga. Ara es mostren satisfets d’haver assolit aquest objectiu, tot i que reconeixen que arriba “una mica tard”, i esperen que serveixi per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual.
El primer carril bici de Berga tindrà una longitud d’1,8 quilòmetres i s’espera que sobretot pugui donar servei als joves que estudien a l’institut. Fins i tot es contempla la possibilitat d’habilitar un pàrquing per a bicicletes al davant del centre educatiu. En aquest sentit el regidor de Governació pensa que la promoció de la bici també ajudarà a reduir el nombre de cotxes a la ciutat.
El Grup de Defensa de la Natura proposa que quan s’ampliï el carril bici s’arribi fins a la Valldan passant per la ronda Moreta i el Camí del Roser, per la carretera de Solsona i el passeig de la Pau fins al centre Cívic i l’Institut. De fet aquest és el recorregut de la pedalada popular que el Grup de Defensa organitza aquest diumenge, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Estic amb tu

Comentaris