General

Els sindicats al Berguedà preveuen un seguiment majoritari de la vaga

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, al Berguedà són optimistes de cara a la vaga general convocada demà a tot l’estat. La seva previsió és que l’aturada sigui total a moltes empreses i comerços i destaquen que els treballadors són conscients de l’afectació que tindran les mesures del govern i estan convençuts que es tracta d’una vaga necessària i justificada.
Hi ha bones expectatives, sobretot, a les empreses més grans, on els sindicats tenen delegats o comitès i, per tant, on els ha estat més fàcil fer arribar els motius de la vaga. Segons han explicat els líders sindicals a la comarca a Ràdio Berga Eva Garcia (UGT) i Jaume Espelt (CCOO), l’aturada serà majoritària a empreses grans, a les companyies elèctriques, a la Central Tèrmica de Cercs, a empreses com Muntatges Rus i a altres empreses mitjanes del sector de l’alimentació, a més dels comerços.
A altres grans centres de treball de la comarca com l’Hospital Sant Bernabé de Berga, tot i que els treballadors donen suport a la mobilització l’aturada no es notarà ja que els serveis mínims establerts faran que la majoria de plantilla estigui obligada a treballar. El mateix passa a les residències de gent gran de la comarca.
Tots dos sindicats tindran demà a diferents punts piquets informatius per promoure que tothom secundi la vaga. Això sí, tant Garcia com Espelt han destacat que la seva funció serà exclusivament informativa i en cap cas coaccionadora. De fet, la feina dels piquets ja començarà aquesta nit, informant als treballadors de neteja viària. Segons els sindicats, els serveis mínims estan garantits a la comarca. Esperen que la mobilització serveixi perquè el govern faci marxa enrere i es reprengui el diàleg social.
Els treballadors del Berguedà que demà facin vaga i vulguin mobilitzar-se poden participar en la manifestació que es farà a Manresa al migdia. El punt de sortida serà a 2/4 de 12 a la Ben Plantada al capdamunt del passeig Pere III. A Berga hi haurà dues concentracions. La primera es farà a les 8 del matí a la plaça Sant Joan i l’ha convocat l’Esquerra Independentista, i l’altra serà al mateix emplaçament i consistirà en un míting i un concert, l’organitza l’Ateneu Columna Terra i Llibertat i el sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga i començarà a les 6 de la tarda.
Demà, dimecres, la Policia Local de Berga i els Mossos d’Esquadra doblaran el nombre d’efectius per garantir que no es produeixi cap incident.

Estic amb tu

Comentaris