Debat electoral 2019

General

Bagà tindrà un pàrquing subterrani al centre de la vila, a partir de l’estiu

Bagà fa un pas més en la transformació del centre de la vila en un espai eminentment comercial amb la construcció d’un pàrquing subterrani al costat de l’església de Sant Esteve. Aquests aparcaments seran per als veïns, mentre que els visitants a la vila podran deixar el cotxe a la nova plaça que es crearà just a sobre. L’actuació forma part del Pla de Desenvolupament Econòmic i de Comerç de Bagà, que també ha comportat el tancament al trànsit del carrer Raval i de la plaça Porxada.
Les obres del pàrquing subterrani avancen a bon ritme i la previsió de l’Ajuntament és que a l’estiu, o fins i tot abans, ja estiguin acabades. L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha explicat al programa “Berguedà Matí” de Ràdio Berga, que ja s’ha construït la plataforma on anirà la plaça i que ara s’està treballant en la pèrgola on hi haurà l’entrada a l’ascensor que permetrà accedir als aparcaments subterranis. Nicolás Viso ha destacat que aquest nou pàrquing contribuirà molt a l’objectiu de millorar el centre comercial de la vila i alhora completarà el servei que ja dóna un altre aparcament situat a l’altre extrem del que és el principal eix comercial de Bagà.
El pàrquing subterrani tindrà 23 places que s’oferiran en règim de concessió als veïns del poble, mentre que a la plaça situada just a sobre s’hi podrà aparcar lliurement. Aquesta obra s’inclou dins el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).
D’altra banda, unes obres molt properes a les de l’aparcament i que s’estan a punt d’acabar són les de l’església de Sant Esteve, que van començar el passat mes de març. Segons l’alcalde, els treballs ja estan pràcticament enllestits i han permès refer la teulada recuperant l’antiga de dues vessants, també s’han arranjat les escales que donen accés al campanar i s’han destapat els ulls del campanar. Les millores a l’església de Sant Esteve, que han costat uns 700.000 euros que ha aportat la Diputació de Barcelona, es podran veure ja acabes en la inauguració que es vol fer coincidint amb la Festa de l’Arròs, que serà el pròxim 13 de febrer.

Comentaris