General

Els pares i mares de la Llar d’Infants de Gironella reclamen una rebaixa de les quotes

La Llar d’Infants Estel de Gironella i Cal Bassacs ha iniciat el curs amb les noves tarifes aprovades per l’Ajuntament durant el passat mes de juliol. Segons els pares i mares dels infants, les noves tarifes han incrementat el preu de la quota mensual en un 7%, fet que ha provocat les queixes de les famílies afectades. Les quotes anteriors incloïen el servei des de les 8 del matí a les 7 de la tarda i, ara és de 9 del matí a 5 de la tarda. En el cas que els pares vulguin portar els nens i nenes de 8 a 9 del matí i de 5 a 7 de la tarda, hauran de pagar el servei addicional. Un dels pares afectats, Joan Carles Macià, ha explicat a Ràdio Berga que dilluns van rebre una carta informativa per part del consistori gironellenc sobre l’augment de les quotes i el canvi dels horaris d’escolarització. Macià diu que l’objectiu més immediat que tenen és crear una associació de pares i mares per “fer més força a l’hora d’aconseguir la rebaixa de les quotes i per tractar altres qüestions referents a l’escola amb el consistori”. Pel que fa a les quotes aprovades per l’ajuntament, els pares hauran de pagar 77 euros al mes per alumne, sempre que els infants assisteixin a l’escola des de les 9 del matí a 5 de la tarda. Si es vol utilitzar aquest servei de 8 a 9 del matí té un cost de 8 euros al mes i de 5 a 7 de la tarda, de 15 euros al mes. D’altra banda, el consistori ja va deixar clar que les quotes de l’escola bressol són de les més baixes de la comarca i que el servei és deficitari pel que l’augment de les quotes es fa necessari si es vol mantenir un servei de qualitat adreçat als infants de la vila.
Els pares es reuniran d’aquí a uns dies per a conèixer el nombre de famílies interessades en impulsar l’associació de mares i pares.
D’altra banda, l’Ajuntament de Gironella també va aprovar el preu de 95 euros al mes pels alumnes que cursin els diferents cicles formatius que s’ofereixen a l’escola d‘Art i Disseny del Berguedà, que enguany ofereix la nova titulació d’Arquitectura Efímera.

Comentaris