General

Neix la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà

La coordinadora en defensa de la sanitat pública al Berguedà, ja treballa. L’entitat, que integra sindicats de metges i infermeres, partits polítics, sindicats tradicionals i altres organismes, té la intenció primer de recollir dades per a poder fer una diagnosi de la situació sanitària a la comarca del Berguedà, tal i com ha explicat Josep Antoni Hernández Vinagre, responsable d’Iniciativa per Catalunya – Verds al Berguedà i impulsor de la coordinadora.
Segons Vinagre, les retallades en sanitat al Berguedà afecten pràcticament a tots els organismes de salut públics, hospital, ambulatoris i transport. Unes accions d’estalvi que cal analitzar perquè n’hi ha de poc clares, com fa uns dies, quan –segons explica- des del CAP de Puig-reig es va haver d’activar l’helicòpter perquè no hi havia ambulància disponible a la zona, degut a la retallada del servei. Això demostra que l’objectiu de que el temps màxim d’espera per a l’atenció mèdica sigui de mitja hora, no es compleix, i més en una comarca rural i disseminada com el berguedà. Per això està en contra que s’hagi desmuntat la infraestructura sanitària que hi havia fins ara.
Vinagre ha demanat la col•laboració dels ciutadans per a conèixer la realitat i les problemàtiques sanitàries actuals al Berguedà, pel que demana que es posin en contacte amb els sindicats i partits que la formen. Segons diu, cal engegar una dinàmica reivindicativa que ens porti a cobrir les necessitats bàsiques.
Josep Antoni Hernández Vinagre recorda que era molt important que els sindicats de metges i infermeres formessin part de la plataforma perquè ells en pateixen les conseqüències amb retallades laborals i a més poden informar de forma directa de com està la situació. Ara es farà una diagnosi del sector a la comarca de la que s’extraurà les reivindicacions que s’han de defensar per a mantenir un servei públic sanitari mínim i eficient.

Comentaris