General

Guardiola de Berguedà prepara la Festa del Bolet que celebrarà diumenge 16 d’octubre

Guardiola de Berguedà, posa a punt els actes de la festa del bolet que se celebrarà el proper diumenge 16 d’octubre amb diverses activitats i amb la diada gastronòmica com a pal de paller de la festa, que comptarà amb la participació de 6 restaurants del poble a més del concurs de cuina obert a tothom. El periodista Jordi Pons i el delegat del govern de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó seran dos dels components del jurat.
També hi haurà exposició de fotografies de bolets, dinar popular de tardor, taller de manualitats de bolets per a nens i nenes, actuacions musicals i sorteig de cistelles de bolets, entre altres activitats que acabaran al vespre. Guardiola enllaça aquest actes de la festa del bolet amb els de la fira de Tots Sants, el dimarts 1 de novembre, coincidint amb la cloenda del mercat del bolet, que comptarà amb exposició ramadera i fira de productes de tardor, tal i com ha explicat l’alcaldessa de Guardiola de Berguedà i diputada al parlament, Montserrat Ribera.
Els bolets són un dels elements que la natura proporciona als boscos de la comarca i que cal potenciar juntament amb els productes elaborats per a millorar la situació econòmica del Berguedà. Segons Ribera, un objectiu serà apostar per a exportar aquests productes a altres països, com França.
La Fira compta amb el suport del Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs – Berguedà que hi participa amb el projecte ‘posa el Berguedà al teu plat’. Segons el gerent del CFI, Eduard Barcons, A la comarca ja s’han produït unions d’empreses per a llançar al mercat alguns productes i potenciar-los amb més força, i entre els objectius del consorci pel 2012 hi ha la creació de valor afegit amb la sortida de nous productes.
Entre els actes de diumenge a la Fira del Bolet de Guardiola de Berguedà hi haurà el lliurament de premis del concurs de dibuix infantil realitzat pels alumnes del CEIP Sant Llorenç que estaran exposats a l’edifici de l’estació, i dels guanyadors del concurs de cuina.

Comentaris