General

Vilada viu aquest dimecres una nova edició de la Fira del Bolet

Aquest dimecres, 12 d’octubre, festivitat del Pilar, Vilada celebra la dissetena edició de la Fira del Bolet, amb actes i activitats per a totes les edats, al voltant del bolet i sobretot de la gastronomia. Segons Esteve Solé, regidor de promoció econòmica de Vilada, el fet que no hi hagi bolets, no afectarà massa a la fira perquè l’objectiu és la promoció del poble i dels productes que s’hi elaboren. Només pot provocar que el nombre de parades que venen bolets sigui inferior que altres anys, però els actes seran igual d’interessants, ja que per participar al concurs gastronòmic, els bolets no cal que sigui d’aquesta temporada o collits d’aquests dies.
Solé espera que molts dels visitants siguin de la comarca, ja que aquest any pel Pilar no hi ha pont. L’objectiu però és que tothom gaudeixi de la fira i per això intenten cada any afegir-hi alguna activitat.
Entre les novetats d’aquest any hi ha l’exhibició castellera de la colla de Solsona, juntament amb els geganters de Vilada a la 1 del migdia i passejades amb carruatge de cavalls durant el matí per a descobrir el poble.
Els actes començaran a les 10 del matí amb l’obertura de la fira. A 2/4 d’11 s’inaugurarà la cinquena mostra micològica i la mostra itinerant del Museu d’art de Montmajor. A les 11 hi haurà un taller familiar per a cultivar gírgoles casolanes i a partir de les quatre de la tarda, se celebrarà el tradicional concurs gastronòmic que premia els millors plats cuinats amb bolets, acabant amb degustació de coca de bolets i diversos sortejos. La fira és previst que s’acabi a quarts de set de la tarda. Totes les activitats són gratuïtes i organitzades per l’ajuntament de Vilada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Comentaris