General

Més de 300 persones assisteixen a les activitats de “Berga viu l’estiu”

La programació “Berga viu l’estiu”, que ofereix visites turístiques per la ciutat durant els mesos de juliol, agost i setembre, ha tancat l’edició d’aquest any amb 325 assistents. Són menys que l’any passat, però és que enguany hi ha hagut menys activitats, ja que s’han fet onze visites per les setze que es van fer l’any passat. Tot i així, la valoració de l’Ajuntament és positiva perquè la ràtio de persones per visita ha crescut, enguany han estat 29 per visita i al 2010 van ser 23.
La responsable de “Berga viu l’estiu”, Alba Perarnau, ha explicat a Ràdio Berga que enguany la principal novetat eren les visites nocturnes (al museu de la ciutat, a Sant Pere de Madrona i al barri vell), que han obtingut elevats nivells d’assistència. Segons les dades facilitades per l’Oficina de Turisme de la ciutat, 50 persones van participar a la “Nit al museu”, que es va fer el 21 de juliol i en què es va estrenar un nou audiovisual; la visita nocturna per la Berga medieval va aplegar 70 persones; i el nocturn poètic a Sant Pere de Madrona i la ruta trobadoresca de nit per Berga van atreure 60 persones cadascun. Són exemples que demostren que les novetats en aquesta programació funcionen i que el públic “té molt d’interès”.
Pel que fa a la procedència dels assistents, Perarnau assegura que és diversa. Mentre el públic berguedà és fidel i sol repetir, els visitants de fora de la comarca, turistes que passen uns dies a la comarca, van en augment any rere any.

Comentaris