Augmenten els robatoris de ferralla

Els robatoris de ferralla a masies i cases de pagès al Berguedà creix i els Mossos d’Esquadra alerten de la necessitat d’incrementar l’atenció per evitar aquests casos. Segons ha explicat a Ràdio Berga, el cap de l’oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra, Pep Fornell, ahir dijous es va intervenir diverses persones que circulaven amb una furgoneta carregada de ferralla, a més d’algunes eines i una màquina tallagespa que havien robat. I és que els lladres a més d’emportar-se la ferralla aprofiten per aconseguir altres coses de valor.
Fornell explica que els lladres sobretot rastregen ubicacions aïllades, l’exterior de masies o magatzems, on puguin trobar el material que després vénen. En cap cas entren a dins de les cases, però arrepleguen amb tot el que pugui tenir algun valor. Normalment es desplacen amb furgonetes “velles i molt atrotinades”. Els Mossos recomanen avisar de seguida en cas de veure algun vehicle d’aquestes característiques que resulti sospitós.
Fornell també ha reiterat les recomanacions que cal seguir si es deixa el cotxe aparcat en algun espai poc transitat per anar al bosc ja que aquest passat cap de setmana es va produir un furt a l’interior d’un vehicle. Els propietaris hi havien deixat algunes bosses a la vista i això va ser suficient reclam per als lladres, que van fer un botí molt petit. Els Mossos recorden que per evitar així els robatoris no es pot deixar mai res a la vista.

X