Tallen al trànsit el túnel de la C-16 per un simulacre d’accident, aquesta matinada

Nombrosos efectius dels Mossos, Bombers i serveis mèdics d’emergència s’han mobilitzat aquesta passada matinada per participar a un simulacre d’accident a l’interior del túnel de la C-16, entre Puig-reig i Gironella.
S’ha simulat un accident entre dos vehicles, amb el resultat de tres víctimes i posterior incendi i explosió d’un dels cotxes. Un espectacular accident –simulat– a dins del túnel en sentit nord, pel qual cosa ha fet falta tallar-lo al trànsit (cap a 2/4 de 2 de la matinada).
Els ocupants d’un dels vehicles han pogut sortir, l’altre vehicle ha quedat bolcat i amb un atrapat a l’interior. Posteriorment, el vehicle bolcat s’ha incendiat amb el conductor atrapat. Més tard, s’ha produït una explosió i un bomber n’ha resultat ferit.
Al simulacre hi han participat 31 efectius dels Bombers de la Generalitat, 14 dels Mossos d’Esquadra, 7 efectius del SEM, 2 vigilants de Puig-reig i 6 treballadors de l’empresa concessionària de l’autovia, Cedinsa.
L’actuació ha consistit a activar tots els efectius necessaris per socórrer les víctimes, atendre-les sanitàriament, traslladar-les a l’hospital, tallar la carretera al trànsit i desviar la circulació i netejar la via.
L’exercici, organitzat per Cedinsa, tenia com a objectiu comprovar el protocol d’emergències, la coordinació entre totes les parts, per detectar problemes i millorar el temps de resposta (que sigui el màxim d’eficient i eficaç) en cas que hi hagi un accident real en aquest túnel de l’eix del Llobregat, a Puig-reig.

X