El Berguedà reparteix avui 4.000 llaços contra la violència envers les dones

El Berguedà se suma avui, 25 de novembre, al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. A les botigues, entitats, serveis i ajuntaments de la comarca es repartiran més de 4.000 llaços liles, símbols d’aquesta lluita. És un gest per prendre part d’aquesta iniciativa que pretén conscienciar sobre aquesta xacra, que a tot Espanya ja compta aquest any amb 54 dones mortes en mans de les seves parelles.
En una entrevista al programa “Berguedà Matí” de Ràdio Berga Dolors Vargas, tècnica del Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Berga, ha comentat que l’actual Llei contra la violència masclista ha estat positiva perquè “ha contribuït a consolidar els serveis i la coordinació, de manera que s’ha millorat l’atenció a les víctimes”, però sobretot destaca la incidència que la legislació vigent (que el PP vol reformar) fa en “la prevenció i l’educació en valors d’igualtat”. Enguany, les campanyes institucionals fan especial incidència en la importància de la denúncia per sortir d’una situació de violència de gènere. En aquest sentit, encara que no hi ha hagut víctimes mortals, les xifres del Berguedà són similars a les de la resta de Catalunya, segons Vargas.
Demà Berga farà l’acte central al voltant d’aquest dia contra la violència de gènere. A partir de 2/4 de 7 de la tarda, al pavelló de Suècia de Berga es farà el lliurament de premis del concurs “Nosaltres també diem no a la violència”, en el qual han participat alumnes de tercer i quart d’ESO de la comarca. Els joves hi han presentat treballs amb els quals han reflexionat sobre la violència contra les dones. A més, també s’inaugurarà una exposició fotogràfica amb el títol de “L’amor, el respecte, la llibertat existeixen”, organitzada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga en col•laboració amb l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO), que inclourà les imatges presses en una taller d’estiu sobre aquesta temàtica. L’acte també inclourà l’actuació del grup Skapat’s, de Soterrats Taller. Dins la programació en motiu del Dia per l’eliminació de la violència masclista, també s’ha inclòs la projecció d’ahir del cicle de cinema social Fixa’t de la pel•lícula “No tengas miedo”.

X