Debat electoral 2019

General

Concentració dels Mossos del Berguedà, a Berga, en contra de les retallades

Mossos d’Esquadra del Berguedà s’han concentrat aquesta tarda davant la comissaria de Berga en un acte de protesta per les retallades que la Generalitat aplica al cos policial. L’acte ha comptat amb la presència de 17 agents que han mostrat cartells on es llegia la frase ‘Prou retallades’. També s’ha llegit un manifest on han volgut deixar clar el seu rebuig a les mesures preses per la Generalitat que, segons diuen, els ha fet perdre un 25% de poder adquisitiu. També han volgut fer palesa la seva vocació de servei que segons diuen ‘no els podran retallar’, segons la lectura del manifest que ha fet un dels Mossos del Berguedà.
Entre les retallades hi ha la pèrdua de la conciliació familiar de les agents que tenen un fill, l’anul·lació del tiquet menjador, valorat en 5,40 euros i la no equiparació de sou amb altres col·lectius de la Generalitat, una reivindicació que fa cinc anys els van prometre.
L’anunci de la possible renovació dels uniformes també han aixecat polseguera, ja que, tot i que no han entrat a valorar l’operativitat i l’empresa que els ha de servir, sí que creuen que no és el millor moment per parlar de renovar el vestuari.
Els Mossos també denuncien que les retallades en vehicles afecten al Berguedà i que en aquests moments si hi ha una nevada, per exemple, els ciutadans no podran ser atesos com convindria. Finalment també han volgut deixar clar que la seva llengua és el català i que són la policia de Catalunya.
Els organitzadors han valorat molt positivament la participació d’agents, tenint en compte que altres estaven treballant i que també n’hi ha que viuen fora de Berga i del Berguedà.
Després de la concentració, els participants han entrat a la comissaria on han tornat a protestar amb cartells i on s’han reunit per decidir si feien una tancada durant tota la nit. Finalment han acordat esperar a l’assemblea que es farà dijous a la tarda a Manresa per decidir si fan més mobilitzacions.
COMUNICAT DEL SINDICAT USPAC
D’altra banda, el sindicat de Mossos d’Esquadra USPAC s’ha desvinculat dels fets de dissabte a Lloret de Mar quan membres d’altres sindicats van treure una bandera espanyola i van cantar la cançó ‘Viva España’. Segons USPAC això és una falta de respecte i un insult a la condició de policia catalana.

Comentaris