Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Festa dels Traginers de Balsareny no tem al fred

Com cada any, amb el fred del febrer, Balsareny celebra la seva festa dels Traginers. Un cap de setmana per reviure aquesta figura cabdal en el passat, doncs eren els encarregats de transportar tota mena de mercaderies poble per poble. Josep Sensada, que és membre de la comissió organitzadora, ha recordat que l’eix de la celebració es “l’espectacular” cavalcada que es fa diumenge al matí pels carrers de Balsareny, on desfilaran una trentena de traginers amb la seva euga o la seva mula i perfectament caracteritzats amb les robes i els atuells corresponents.
Els actes ja s’han iniciat avui amb el traginer a l’escola, que és una manera d’anar introduint els més petits a la festa. Demà divendres, la majoria dels actes, com el correfoc infantil, també s’adreçaran als nens i nenes de Balsareny, i a la nit hi haurà concert jove. Dissabte, ja es podrà passar pel Rebost del Traginer i l’exposició antològica de fotografia. A la tarda, hi haurà passejades amb roquets i joc de les anelles per als més petits i també es farà una mini cavalcada. A les 6, hi haurà concert de Traginers Música Exprés, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balsareny, i a la nit, a partir de les 9, es farà el Correfoc dels Traginers. Sensada recorda que dissabte també es farà la Ruta del Traginer, un recorregut musical i gastronòmic que “cada vegada té més participació”. La jornada es tancarà amb ball amb l’Orquestra Mitjanit.
La cavalcada dels Traginers de Balsareny s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de l’Església, però abans, de bon matí, es farà la Torrada del Traginer, un bon esmorzar per agafar energia per a tota la jornada. Durant tot el dia, hi haurà demostració i elaboració de productes del porc, demostracions de la ferrada i l’esquilada d’un animal i el Mercat del Traginer. La festa arribarà a la fi diumenge a la tarda amb les curses d’ases, ponis, mules i cavalls, que començaran a 2/4 de 4 al circuit del castell.

Comentaris