Berga tasta demà els vins i caves de la Patum

Berga farà demà el primer tast dels ‘Vins de Patum’, una col•lecció de nou vins (blancs i negres) i tres caves elaborats per set cellers de diferents denominacions d’origen (DO) de Catalunya i la Rioja. La presentació es farà a partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’Ajuntament de Berga i anirà a càrrec del sommelier de Milvins, Jordi Riu, que explicarà les característiques de cada varietat. I és que cada una està dedicada a una de les comparses i també n’hi ha una pels músics. Així, per exemple, les maces es representen en un vi negre més fumat, mentre que altres com els nans nous són un vi blanc, afruitat i jove.
A partir de demà, ja estaran a la venda aquests vins i caves de Patum, ampolla per ampolla o en un paquet amb les dotze varietats. Se n’ha fet una producció inicial de 7.200 ampolles, 600 de cada tipus. En la seva elaboració han participat els cellers Capafons-Ossó, de la DO Montsant (Falset); Solà Clàssic, de la DOQ Priorat (Bellmunt del Priorat); Martí Serdà, DO Penedès (Santa Fe); Mas de la Caçadora, DO Montsant (Els Guiamets); Baigorri, DOC Rioja (Samaniego-Euskadi); Caves Parxet, DO Cava (Tiana); i Piñol, DO Terra Alta (Batea). Les fotografies de cada etiqueta són del berguedà Manel Escobet, de Foto Luigi.
Els actes de commemoració del setè aniversari de la proclamació de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat s’allargaran fins al pròxim 15 de desembre. Dissabte de la setmana que ve, 1 de desembre, es presentarà un altre producte de la marca Patum, en aquest cas seran les joies del solsoní Vicenç Gener, i es projectarà el documental de Joan Capdevila Nogués sobre la Patum del 1962. La celebració es tancarà amb la presentació d’un estudi sobre la seguretat a la plaça de Patum durant els dies de Corpus.

X