El barri del Tossalet, de Berga, entrega 125 quilos d’aliments i 106 euros a Càritas

El barri del Tossalet de les Forques, de Berga, ha fet entrega de 125 quilos d’aliments i 106 euros a Càritas, que cada setmana ajuda a 90 famílies de Berga que no tenen recursos econòmics per garantir els àpats. L’augment en els últims temps de famílies de Berga que piquen la porta de Càritas ha fet que l’entitat insisteixi en què fan falta aliments i faci crides a la solidaritat.
En aquest sentit, Càritas va fer arribar una carta a entitats i associacions de Berga per si poden fer recollides d’aliments. Els veïns del Tossalet van creure oportú organitzar una recollida coincidint amb la festa del barri, que va ser el 8 de setembre. Es va fer un dinar i es va demanar els assistents que portessin pasta, arròs, oli, conserves…per col·laborar amb Càritas. Aquells que van respondre a la crida van tenir una butlleta per al sorteig d’una panera. Un sorteig solidari que va funcionar molt bé, recaptant 125 quilos d’aliments i 106 euros, tal com ha destacat Jordi Travé, president de l’Associació de Veïns del Tossalet de les Forques.
MÉS DEMANDES D’AJUDA, MÉS FAMÍLIES AUTÒCTONES
Càritas ha agraït la col·laboració, i ha dit que ja hi ha altres tres o quatre entitats i associacions de Berga que s’han ofert per fer campanyes a favor de Càritas. També s’hi han sumat restaurants de la ciutat que un cop a la setmana fan plats preparats perquè Càritas els reparteixi a les famílies necessitades. Una necessitat cada dia més evident, segons Josep Vidal, president de Càritas Berga, “i preocupant”, ha dit, perquè “hi ha famílies que no tenen cap ingrés”.
El primer semestre d’aquest any, Càritas ha ajudat econòmicament a moltes famílies a pagar lloguers, rebuts de llum, de gas… per un valor de 22.000 euros, una quantitat que dobla la que Càritas hi va haver de destinar el primer semestre de l’any passat, amb 11.000 euros.
El 50% de les famílies que demanen ajuts a Càritas són autòctones. Un percentatge que mai no havia estat tan elevat.

X