S’imparteix a Berga un curs d’autodefensa personal per a dones

L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà organitzen el primer curs d’autodefensa personal per a dones. L’objectiu és oferir eines que permetin a les dones defensar-se i detectar possibles perills, tal com ha explicat a Ràdio Berga Dolors Vargas, del Punt d’Informació i d’Atenció a la Dona de Berga (escolta l’entrevista clicant l’àudio adjunt).
Vargas ha comentat que el perill al qual estan sotmeses les dones no és el mateix que al que ho estan els homes, que la violència que poden patir les dones no és només de desconeguts al carrer sinó també de persones properes, del seu entorn. “Volem oferir recursos perquè les dones es defensin d’agressions físiques, de relacions abusives i de diferents situacions especials on puguin estar sent atacades o assetjades”, ha dit. Casos reals. Que es donen també a Berga. D’aquí l’aposta per aquest curs d’autodefensa, “defensar-se implica dir sí quan volem dir sí, no quan volem dir no; per tant s’ajudarà a les dones a aprendre a comunicar-se amb claredat verbal, i físicament per evitar qualsevol tipus d’agressió”, ha explicat Dolors Vargas.
El curs es fa en tres sessions, la primera de les quals aquest dissabte 5 d’octubre. I les altres dues els dies 9 i 16 de novembre. Es fa al Centre Cívic de Berga de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.
El curs s’ha limitat a 20 places però encara n’hi ha de disponibles. Les dones que hi estiguin interessades es poden inscriure al Punt d’Informació i d’Atenció a la Dona, al carrer Voltes de Claris, 12, de Berga. El telèfon és el 93 821 53 31. I el correu electrònic puntdona@ajberga.cat.

X