‘Els berguedans als camps nazis’ centra el número de tardor de la revista L’Erol

Els berguedans als camps de concentració nazis és el tema central del nou número de L’Erol, la revista cultural del Berguedà editada per l’Àmbit de Recerques. A la portada de la publicació, que ja és a la venda a les llibreries de la comarca, s’hi veuen un grup de republicans i republicanes als camps de concentració nazis. D’aquesta manera s’il·lustra el tema central de la revista, amb diversos articles relacionats ambo el tema: ‘El camps nazis’, de Dolors Santandreu i Rosa Serra. ‘La deportació dels republicans: singularitat, internacionalisme i lliçons per al present’, d’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya. Un altre text és ‘Joaquim Amat-Piniella, un oblit injustificable’, de Joaquim Aloy. També hi podem llegir sobre ‘Josep Ester Borràs. Esbós biogràfic d’un anarquista berguedà’, de Josep Cara. I Rosa Serra escriu sobre ‘Joan Pous Viñeta: de Puig-reig a Mauthausen (febrer de 1939-novembre de 1941)’.
A part d’aquests cinc articles relacionats amb berguedans als camps nazis, a aquest número de L’Erol, el 117, hi ha el punt de vista d’Antoni Biarnés, que tracte de ‘Fuga de talent al Berguedà’; un article de Ramon Felipó sobre ‘Notes per fer una primera bibliografia de Marià Grandia’; i també hi podem llegir sobre treballs de joves berguedans, un sobre masies nouetanes i un altre sobre gestió i pressupost del pavelló d’Avià. I l’apartat de dietari de Benigne Rafart; i de llibres, de Ramon Felipó.
L’Erol d’aquesta tardor ja es pot trobar a les llibreries per un preu de 7 euros.

X