El Premi a la Cultura 2013 queda desert

El Premi a la Cultura Ciutat de Berga 2013 quedarà desert arran de la renúncia de Jaume Farguell. Així ho ha confirmat la regidora de Cultura de Berga, Queralt Calderer, alhora que ho ha lamentat “em sap molt greu que no puguem donar el Premi a la Cultura a Jaume Farguell pel fet que els partits a l’oposició a l’Ajuntament no han sabut valorar la seva trajectòria cultural”, ha dit. I ha afegit: “calia distingir la seva trajectòria política de la seva tasca cultural, que ha estat i és molt gran perquè encara es manté al peu del canó en aquest sentit”. Així ho ha exposat Queralt Calderer en una entrevista a Ràdio Berga (escolta-la clicant l’àudio adjunt).
Tot i això, la regidora entén la renúncia de Jaume Farguell i també el malestar de les entitats i associacions de veïns de Berga, “sí, m’han transmès aquest malestar i és comprensible perquè no s’ha tingut en compte la proposta que ells van decidir i per una àmplia majoria”, ha explicat, deixant clar que per part de l’equip de govern de CiU “sempre es va veure bé el candidat”.
Respecte el sistema d’elecció, ha comentat que no hi ha res decidit sobre possibles canvis de cara a les properes edicions, però sí que ha remarcat que “el sistema és exactament el mateix que en els últims anys”, i ha insistit que el sistema no era excusa per no votar a favor d’atorgar el premi a Jaume Farguell (aquests van ser els arguments de la CUP) “perquè no és pas un sistema nou, era el mateix des del 2007 i mai no s’havia qüestionat”. A més, “és prou democràtic i popular perquè tothom hi pot dir la seva”, ha conclòs.

X