La campanya de recollida de material escolar ‘És bàsic’, de Berga, permet repartir 130 lots

La campanya de recollida de material escolar a Berga ‘És bàsic’ ha permès repartir 130 lots de material escolar a les famílies més necessitades de Berga, per evitar les desigualtats a l’escola.
Els organitzadors han fet balanç de la campanya i ja s’ha pres la decisió de repetir-la de cara al curs que ve. Es tornarà a fer millorant-ne alguns aspectes, han dit, com ara tenir una relació més acurada de les necessitats de cada centre, entre d’altres.
La recollida s’ha fet a diferents establiments de Berga, també a llibreries que han fet donatius, s’ha pogut comptar amb l’aportació feta per Creu Roja Berguedà i Càritas que han comprat bates i també s’han encarregat de fer arranjaments de material de segona mà com motxilles… I l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga també va comprar una partida de material per cobrir el què faltava.
A més de tornar a apostar per la campanya ‘És bàsic’, també es treballarà amb el projecte que ja es fa a l’escola Sant Joan de Berga de l’apadrinament escolar, amb la idea que persones –vinculades o no a l’escola– facin un donatiu a través de Càritas per tal de becar a infants d’escoles i instituts de Berga.
En la campanya ‘És Bàsic’ ha estat essencial la col•laboració dels comerços adherits, de les AMPA de totes les escoles de Berga, de les entitats socials, dels centres educatius, de l’Ajuntament de Berga i sobretot de totes aquelles persones anònimes que han fet possible que tots els infants hagin arribat a l’escola amb una motxilla i el material bàsic, fomentant així, la igualtat amb la resta de companys.