Entren en vigor les noves condicions, que són menys exigents, per obtenir la gratuïtat del Túnel del Cadí

Les noves condicions per passar gratis el Túnel del Cadí ja han entrat en vigor, pels residents al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell, que són les comarques que es beneficien d’aquesta mesura.
Des d’ahir, 1 de gener, s’ha ampliat d’un a tres anys la renovació de la documentació, així com també s’han simplificat els tràmits i els papers que cal presentar per ser beneficiari de la gratuïtat del peatge del Túnel del Cadí, especialment per a pensionistes i estudiants.
I a més, s’han inclòs nous col·lectius beneficiaris, com per exemple les mestresses de casa i els vidus i vídues (fins ara no podien treure’s la tarja perquè es limitava a treballadors, autònoms, estudiants…)
Al 2011, la Generalitat va endurir les condicions per obtenir la gratuïtat del Túnel del Cadí per evitar possibles fraus, i a més de la condició de resident, es va establir la necessitat de renovar anualment l’acreditació. Ara, el departament de Territori i Sostenibilitat, ha incorporat aquestes millores per agilitzar i facilitar la tramitació del 100% de descompte.
Els beneficiaris que ja van presentar la documentació l’any passat, si no ha variat cap de les seves condicions, només han de presentar a la seu del Consell Comarcal una declaració jurada confirmant que no hi ha cap canvi. I els nous beneficiaris hauran de presentar la documentació amb el nou format. Per a més informació, us podeu dirigir al Consell Comarcal, en aquest cas del Berguedà (c/ Barcelona). El telèfon és el 93 821 35 53.
Segons el Govern català, entre els mesos de gener i de novembre d’aquest passat 2013, s’han comptabilitzat una mitjana de 16.000 residents usuaris actius d’aquesta gratuïtat.
Pels turismes que sí que han de pagar el Túnel del Cadí, el preu per passar la barrera del peatge es manté en 11,66 euros cada vegada que es creua.

X