La família dels germans morts d’accident a la C-16 agraeixen l’ajut econòmic que va fer possible la repatriació a l’Equador

La família dels dos joves veïns de Berga que van morir a mitjans de desembre a l’autovia C-16 volen donar les gràcies a l’ajuda econòmica que han rebut d’amics, coneguts, berguedans i equatorians i que els ha permès repatriar els cadàvers de Jenni Rodríguez, de 24 anys, i el del seu germà, Jairo Rodríguez, de 22, al seu país d’origen, l’Equador, on hi ha el seu pare i altres familiars (a Berga només vivien amb la mare i també hi viuen tietes de les víctimes).
El desig de la mare era que el seus fills fossin enterrats al seu país. Recordem que van morir d’accident quan se’ls va espatllar el cotxe amb què viatjaven en direcció Manresa, també es van quedar sense llums, era fosc i un altre vehicle que també circulava en sentit sud per l’eix del Llobregat els va envestir a la recta entre Berga i Cal Rosal. El cost de la repatriació costava 14.000 euros, 7.000 per a cada cadàver.
Una quantitat de diners que es va poder aconseguir gràcies a activitats benèfiques com ara un bingo solidari, una marató, una rifa, i també es va obrir un número de compte per a rebre donatius. La ciutadania va respondre a la crida i la família dels germans Jenni i Jairo Rodríguez van poder recopilar els diners necessaris per la repatriació dels cossos a l’Equador, que es va fer el 14 de gener. També va viatjar a l’Equador la mare dels joves i les tietes que viuen a Berga, les quals han tornat a la ciutat tots just fa uns dies.
La família està molt agraïda del suport i dels donatius econòmics que han rebut, per això han volgut donar les gràcies, “moltes gràcies”, a totes les persones que van respondre a la crida que van fer per complir amb el desig de la mare i dels familiars, que era poder repatriar els cossos al país on van néixer i créixer Jenni i Jairo. Ho van aconseguir i per això ho volen fer públic el seu agraïment, conscients que sense ajuda econòmica externa no ho haurien pogut aconseguir.