La Fira de Sant Josep de Gironella potencia l’espai dedicat al motor

La Fira de Sant Josep de Gironella amplia enguany l’espai dedicat als expositors de motor. El certamen multisectorial, enfocat els últims anys en el motor, se celebra aquest cap de setmana amb la novetat que tindrà més concessionaris i més empreses del món del motor. En total 11 expositors de motor. De fet, aquest és l’eix central d’aquesta fira que obre el cicle de fires de primavera del Berguedà. L’Ajuntament de Gironella ha fet l’aposta per aquest sector sense oblidar que la Fira de Sant Josep o Fira del Motor és també un aparador comercial.
Segons l’alcalde, David Font, “volem col·laborar a ajudar un sector tocat com el de l’automòbil, que sembla que ara comença a repuntar una mica”. I un altre objectiu és “ser un aparador comercial”, ha comentat. En aquest sentit, no hi faltaran parades d’alimentació i d’altres sectors, i el comerç local, que també obrirà portes diumenge.
Diumenge, 23 de març, serà el dia fort de la fira, malgrat ja arrencarà dissabte amb l’obertura dels estands al Local del Blat, i un concert amb la coral Sant Esteve a l’església vella (a les 8 del vespre).
Diumenge, Gironella s’omplirà de fira. Els gironellencs i visitants podran passejar per l’Avinguda Catalunya, la plaça de l’Estació, la plaça Pi i Margall, el carrer Farguell, el carrer Balmes i l’espai comercial del Local del Blat. A banda dels expositors de motor, de les parades, de comerç local i botigues obertes, també hi haurà trobada de cotxes clàssics, trobada d’intercanvi de plaques de cava, exposició de micro cotxes de tres rodes de la postguerra, actuació castellera amb els Castellers de Berga i els Sagals d’Osona, Creu Roja presentarà ‘Davant la crisi, el valor de les persones’, també es farà concurs de dibuix infantil, hi haurà atraccions, un espai per a les entitats i associacions de Gironella, i estands de comerç de la vila al Local del Blat, on també s’hi faran desfilades de moda, actuacions del gimnàs Sabs, i exhibicions de bici-trial de l’equip Pep Ribera, així com el sorteig d’un cap de setmana. Els actes detallats i les hores les podeu consultar a l’enllaç adjunt, al web gironella.cat, o al programa de mà, un cartell dissenyat per l’alumna Marta Miralles, de l’institut Pere Fontdevila.
L’ampliació del recinte firal implicarà restriccions de circulació. Es tallarà l’accés al centre i s’habilitaran zones d’aparcament degudament senyalitzades per aquells que entrin a Gironella per l’entrada sud, centre o nord, han explicat l’alcalde David Font i la regidora de Fires, Maria Àngels Sallés. Uns plafons informatius amb el plànol de l’espai firal situaran les diferents activitats i propostes d’aquest cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23 de març, a Gironella.

X