General

Puig-reig acull un taller dirigit a pares i mares d’adolescents

El Consell Comarcal del Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Ajuntament de Puig-reig, l’Institut de Puig-reig i l’AMPA, fan el taller ‘Acompanyament als nostres fills/es adolescents en la presa de decisions’, que va dirigit a pares i mares de joves adolescents. El taller va començar dimarts passat, i se’n fan dues sessions més: aquest dimarts 20 de maig, i el 27. Cada sessió dura dues hores i l’imparteix la pedagoga Laura Fontana a l’Institut de Puig-reig, de 8 a 10 del vespre (per a més informació podeu trucar al Consell Comarcal: 93 821 35 53).
L’adolescència és una etapa complicada tant per als adolescents com per als educadors i per als pares i mares. Una de les principals dificultats a què han de fer front els joves és la presa de decisions sobre els futur professional i laboral. És una etapa evolutiva on es barregen i sorgeixen novetats, dubtes, conflictes, decisions…
L’objectiu del taller és ajudar a pares i mares a acompanyar els seus fills i filles en la presa de decisions, i saber què li passa per dins a un adolescent, com ens hi hem de comunicar i fins a quin punt podem fer-nos partícips de les seves decisions.
Aquest taller forma part de les actuacions del Pla Comarcal de Prevenció de Drogodependències, en el marc del Berguedà en Xarxa, en el qual es desenvolupen accions preventives, de suport i d’intervenció destinades a les famílies amb l’objectiu de reforçar la capacitat de pares i mares en la tasca educativa i oferir-los suport emocional durant tot el procés.
Una altra de les accions que s’han desenvolupat aquest 2014 són els tallers i la visita a l’exposició ‘Controles?’, en què joves, adolescents, famílies i professionals de la comarca van treballar els factors de protecció per prevenir el consum de drogues i les conductes de risc, així com promoure actituds responsables i saludables entre els joves.
També s’han repartit entre les famílies dels alumnes de 5è i 6è de primària fulls informatius ‘Prevenim des de casa’ amb l’objectiu d’ajudar a estimular la reflexió de pares i pares sobre diferents aspectes educatius i de l’àmbit familiar.

Comentaris