General

El Concert de Patum fusionarà instruments de vent i de corda

El Concert de Patum planteja enguany un nou repte: combinar els instruments de vent habituals amb els de corda. La Banda del Memorial Ricard Cuadra –formada per músics de totes les formacions berguedanes que intervenen a la Patum– actuarà amb l’Orquestra de Corda de l’Escola Municipal de Música de Berga (que dirigeix Albert Romero). L’encarregat de versionar la música de la Patum per introduir-hi les cordes és el compositor Àlex Martínez, qui ha participat en la realització o arranjament de nombroses bandes sonores de cinema i televisió, entre les quals la pel·lícula animada ‘Tadeo Jones’. I a l’escenari hi pujaran també dos artistes convidats: la violinista berguedana Alba Roca (especialitzada en violí barroc), i el violinista Oriol Saña (especialitzat en violí de jazz, toca tant el violí acústic com l’electrònic).
El director de la Banda del Memorial, Sergi Cuenca, diu que aconseguir l’equilibri entre tots els elements no serà fàcil, però està convençut que el resultat serà espectacular, que sorprendrà i emocionarà al públic. És un repte important i complex, “sobretot per encabir una vuitantena de músics a dalt de l’escenari”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).
El Concert de Patum es farà el dissabte 14 de juny a la plaça de Sant Pere de Berga (s’ha de concretar si serà a 2/4 de 10 o a les 10 de la nit). I prèviament, com ja és habitual se’n farà una prèvia el dijous 12 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. La suma d’instruments de vent i de corda protagonitzarà la primera part del concert. I la segona, com cada any, es dedicarà a reproduir la música de la festa berguedana.
Els assajos del Concert de Patum van començar dissabte passat i els músics s’aniran trobant cada cap de setmana per anar perfilant l’actuació, que cada any atrau un nombrós públic. Al Concert de Patum hi han participat en els últims anys Lloll Bertran, Llibert Fortuny, Albert Guinovart i Elèctrica Dharma, entre d’altres.

Comentaris