Dos berguedans participen als campionats del món d’orientació

Els berguedans Pau Llorens i David Tarrés han estat seleccionats per participar als campionats del món d’orientació amb la selecció estatal. Els dos orientadors de Casserres formen part del Centre Esportiu Orientació Berguedà (COB).
Per la seva part, Pau Llorens disputarà el Junior World Orienteering Championships (JWOC) per segona i darrera vegada, ja que el proper any ja podrà participar en la categoria absoluta d’adults. El Pau disputarà la prova del 19 al 28 de juliol a Brovets, Bulgària. Participar en aquesta prova és un privilegi per al jove orientador, que tindrà la oportunitat de seguir amb la seva trajectòria ascendent.
El casserrenc ens ha explicat que “és la prova que hem estat preparant tot l’any” i que, “fins fa poc, no sabíem si hi podíem anar-hi” ja que hi ha una selecció prèvia. Llorens ha afegit que “és la prova més important de la temporada”.
Les proves d’orientació requereixen un bon estat de forma física ja que es tracta de completar un recorregut en el menor temps possible, com ell mateix ens ha explicat. A més, ens ha dit que “és impossible dedicar-s’hi de forma professional. Només s’hi dedica el campió del món i alguna persona a les federacions, però és tot molt amateur”.
Per Llorens, l’orientació està oberta a tothom i és “molt gratificant”. Precisament, a la comarca del Berguedà s’hi celebren diverses proves durant l’any.
Per altra banda, David Tarrés s’estrena al World MTB Orienteering Championships (WMTBOC), és a dir, la modalitat de BTT. En aquest cas, el participant ha de localitzar les fites desplaçant-se amb bicicleta de muntanya. Aquesta prova es farà del 23 al 31 d’agost a Bialystok, Polònia.

X