El documental ‘#Number Sign. El camí d’un protocol’ aconsegueix els 13.150€ que necessitava per fer-se realitat

El documental ‘#Number sign. El camí d’un protocol’ ha aconseguit els 13.150 € que necessitava per fer-se realitat a partir de la campanya de micromecenatge a Verkami. D’aquesta manera, l’obra, que donarà a conèixer l’existència del banc d’ADN per a familiars dels desapareguts per la Guerra Civil, podrà tirar-se endavant. Els realitzadors i guionistes d’aquest documental són els berguedans Guillem Escriche i Carles Seuba, que ja havien treballat junts abans en el documental ‘Desencaixats’, sobre les fosses comunes de Capolat, entre molts d’altres.
Els impulsors del projecte van iniciar una campanya a Verkami amb l’objectiu d’aconseguir els 13.150€ que necessitaven per tirar endavant el documental. La campanya de Verkami per aconseguir els diners es basa en presentar un projecte que interessi i convenci a la gent al lloc web (www.verkami.com) de manera que tothom qui ho desitgi, pugui realitzar-hi aportacions econòmiques que van des dels 10€ fins els 500€. A més, si el projecte surt a la llum cada persona que hi hagi posat diners, n’obtindrà una recompensa que anirà en funció del volum de l’aportació que s’hagi realitzat.
Finalment, el projecte ‘#Number sign. El camí d’un protocol’ ha aconseguit 13.320€ a partir de la campanya de micromecenatge de manera que el documental podrà fer-se realitat. Carles Seuba, un dels realitzadors i guionistes de l’audiovisual, s’ha mostrat molt agraït a totes aquelles persones que hi ha col•laborat amb les aportacions econòmiques i ha donat encara més importància al fet d’“aconseguir aquesta xifra de diners tenint en compte els temps de crisi en què ens trobem.”
Seuba, que ha comentat que ja s’han fet dues sessions de rodatge, preveu acabar l’enregistrament de l’audiovisual a mitjans d’agost. A més, el guionista i realitzador berguedà ha confiat en què “la peça final del documental estigui muntada a principis de setembre i surti a la llum cap a finals de setembre o principis d’octubre.”
D’altra banda, Carles Seuba ha confessat que “possiblement no s’hauria llançat a un projecte a Verkami si no fos pel gran interès general que té la temàtica de l’audiovisual”. En la mateixa línia, Seuba ha afegit que “la col•laboració econòmica de la gent en projectes com aquest, avui en dia, ha d’anar lligat a un interès i una necessitat substancial.”
Tal com s’havia planificat a la campanya de Verkami, el documental preveu estrenar-se a finals de setembre o principis d’octubre a l’Aula de Comunicació de la Unversitat de Barcelona amb la presència de totes les persones que han col•laborat en el projecte, que anirà acompanyada d’un petit col•loqui entre diversos experts en el tema des de l’àmbit científic, polític, jurídic o personal.

X