Tecniber

Berga, Societat

Els Mossos d’Esquadra denuncien un home de Berga per vendre cargols invasors per internet

Els Mossos d’Esquadra han denunciat a un home de Berga per vendre cargols d’una espècie invasora a través d’internet. La denúncia administrativa l’han fet els Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), juntament amb agents de la Comissaria de Berga per la tinença i venda d’una espècie de cargol invasora.
Els Mossos de la comissaria de Berga van detectar, el passat mes de juliol, un anunci on es venien cargols gegants africans (Achatina fulica), una espècia catalogada com invasora. Un cop localitzat l’home de 40 anys, els agents de la comissaria de Berga, juntament amb els Mossos d’Esquadra de la URMA de la Regió Policia Central, van inspeccionar el local on tenia els cargols.
Durant la inspecció, els agents van constatar que l’home que realitzava la venta dels cargols no disposava de cap autorització administrativa per tenir ni vendre aquest tipus d’espècie invasora, així com tampoc per desenvolupar l’activitat comercial. Els agents també van comprovar que la manipulació dels cargols, com el seu lloc d’estada no era l’adequat.
Aquest tipus de cargol no només pot causar danys ecològics sinó que algun d’ells poden ser portadors de paràsits que poden provocar malalties en humans, com la meningitis. La inclusió d’una espècie en el catàleg d’espècies invasores, implica la prohibició genèrica de la seva possessió, transport, tràfic i comerç d’exemplars vius o morts, de les seves restes o propàguls, incloent-hi el comerç exterior.

Estic amb tu

Comentaris