Castellar de n’Hug acull el 52è Concurs Internacional de Gossos d’Atura

El Concurs Internacional de Gossos d’Atura arriba aquest diumenge, 31 a Castellar de n’Hug. El municipi acull aquest esdeveniment cada any, l’últim diumenge del mes d’agost.

L’origen d’aquesta activitat neix el 1962 arrel de les trobades que feien alguns pastors que competien per demostrar qui tenia el millor gos d’atura. Des de llavors, ja fa 52 anys que se celebra el Concurs. A Ràdio Berga hem parlat amb Salvador Juncà, alcalde de Castellar de n’Hug. Aquest explica que antigament l’esdeveniment comptava només amb pastors locals i de pobles veïns, però des del moment en que aquest va passar a ser Internacional cada any hi participen pastors del País Basc, València o fins i tot de França.

Aquest any s’espera la participació d’uns 17 pastors entre els quals hi haurà el guanyador del darrer concurs, Juli Bayot. Juncà assegura que si el temps acompanya les expectatives de públic són bones. Entre aquest hi assistirà el president de la Diputació de Barcelona juntament amb el diputat d’agricultura.

Finalment l’alcalde del municipi explica que el Concurs Internacional de Gossos d’Atura ha beneficiat turísticament el poble de Castellar de n’Hug. Això queda demostrat amb el fet que gairebé tots els restaurants estiguin complets el dia de l’esdeveniment.

X