La Farsa presenta Anna Frank

Gironella, Política

Mor Lluís Bertran, alcalde de Gironella del 1987 al 2003

Mor Lluís Bertran, alcalde de Gironella del 1987 al 2003

Lluís Bertran i Bertran, alcalde de Gironella entre el 1987 i el 2003, ha mort aquesta matinada als 84 anys. Bertran també va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU entre els anys 1992 i 1995.

Casat i amb dos fills, Bertran es va formar en comerç i delinació, i va ser molt actiu en la vida associativa del poble. Va passar per l’agrupament escolta i va fundar el club automobilístic Escuderia Gironella, del qual va ser president divuit anys. També va promoure les Jornades Internacionals de Llengua i Cultura Catalanes a Gironella.

En política, va fer vida primer a l’Assemblea de Catalunya, i després a CDC, formació per la qual va ser alcalde sempre amb majoria absoluta, i també conseller comarcal i diputat.

Bertran va guanyar les últimes eleccions a què es va presentar, el 1999, amb el 49% dels vots. L’any 2003, va promoure el seu relleu i va participar activament en l’elecció de la seva successora, Mercè Font, que va fracassar a les urnes.

Estic amb tu

L’alcaldia, aleshores, va ser per Ramon Costa (ERC). CiU va recuperar l’Ajuntament de Gironella el 2011, amb David Font.

Aquest dissabte, l’actual alcalde ha lamentat la mort de Bertran amb un missatge a Twitter: “Descansa en pau, Lluís”, ha escrit.

Segons informa la funerària Pujols de Gironella, els funerals es faran dilluns a les 11 h a l’església parroquial de la vila. La sala de vetlla estarà oberta a la mateixa funerària aquest diumenge d’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h.

Exalcalde de Gironella Mor Lluís Bertran

Comentaris