Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Avià, Berga, Gironella, Política

Ajuntaments berguedans convoquen plens de suport a la consulta del 9N

Més de 300 ajuntaments catalans, entre els quals també del Berguedà, han convocat per avui dilluns, 22 de setembre, plens extraordinaris per donar suport a la llei de consultes aprovada divendres al Parlament de Catalunya i al decret de convocatòria de la consulta del 9-N, que encara ha de fer públic el president Artur Mas.

L’Ajuntament de Berga ha convocat el ple extraordinari per aquest vespre a les 8. El de Gironella celebrarà la sessió extraordinària per aprovar aquest tema a 2/4 de 9. I el d’Avià també ha convocat un ple extraordinari per avui, a les 9 del vespre.

En total, aquesta setmana ho faran uns 600 consistoris, segons l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència. De fet, al Berguedà, Puig-reig inclourà aquest punt com un més del ple ordinari d’aquest dijous, 25 de setembre, a les 9 del vespre. I Casserres, per exemple, ja ho va aprovar divendres passat.

Tot apunta que les diputacions provincials també s’hi sumaran, i també consells comarcals. El del Berguedà ha inclòs com un punt més de l’ordre del dia del ple d’aquest dimecres 24 (20h) aprovar la moció de suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya el 9 de novembre.

Els acords sorgits dels plens es comunicaran al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, i els seran lliurats pels mateixos alcaldes i alcaldesses. Serà en un acte al Palau de la Generalitat a principis d’octubre.

L’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis s’encarregaran de trametre les actes de ple de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE, i al president de la Comissió Europea.

L’ANC ES MOBILITZA AQUEST VESPRE A BERGA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga fa una crida a concentrar-se aquest vespre a les 8 davant de l’Ajuntament de Berga. És l’hora que s’ha d’iniciar el ple i l’assemblea vol donar suport als representants polítics en l’aprovació de la moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9N. Animen als berguedans a participar-hi i si pot ser amb les samarretes grogues o vermelles de la Via Catalana, així com lluint estelades.

ANC Consulta 9N

Estic amb tu

Comentaris