Berga, Societat

Els Castellers de Berga pugen al segon lloc del podi al Concurs de Castells, a Torredembarra

Els Castellers de Berga han quedat segons classificats al Concurs de Castells, a Torredembarra. Ahir, diumenge, van participar al certamen que abans era el Concurs7 i que enguany s’ha integrat al Concurs de Castells de Tarragona. Van fer un molt bon paper en un concurs que comptava amb la participació d’onze colles castelleres.

Els berguedans van descarregar un 7 de 7 a la primera ronda, que només havien descarregat per la Diada dels Quatre Fuets i per l’aniversari al juliol. I a la segona ronda van descarregar un 5 de 7, que aquest només l’havien descarregat en una ocasió, aquest mateix setembre. Després d’aquestes dues rondes, la pluja –que ja amenaçava el cel des de les 10 del matí quan va començar el certamen– va fer acte de presència a la plaça del Castell de Torredembarra i els organitzadors van decidir suspendre el concurs. Algunes colles ja havien fet l’actuació de la tercera ronda però no totes, així que es va tancar la classificació comptant els castells aconseguits fins a la segona ronda.

Els dos castells de la gamma de 7 descarregats pels Castellers de Berga (el 7d7 i el 5d7) els van donar el segon lloc del podi. Els primers classificats van ser els Tirallongues de Manresa. I en tercer lloc van quedar els Castellers de Badalona.

Val a dir que els Castellers de Berga tenien previst per a la tercera ronda el 4 de 7 amb agulla. Aquests castells de 7 i altres es podran tornar a veure el 19 d’octubre a Avià. Abans però, diumenge que ve, 5 d’octubre, els berguedans seran a la Tarraco Arena Plaça per donar suport als seus padrins al Concurs de Castells de Tarragona. Faran pinya amb els Castellers de Sabadell.

Estic amb tu

Comentaris