25 alumnes de l’escola Santa Eulàlia de Berga toquen instruments de corda gràcies a un projecte de l’escola de música de la ciutat

L’Escola Municipal de Música de Berga posa en marxa un nou projecte de música comunitària a l’escola Santa Eulàlia de la ciutat. Professors de l’escola de música es desplaçaran a Santa Eulàlia una hora a la setmana perquè els alumnes de 4t de primària aprenguin a tocar simultàniament tres instruments de corda. En concret, el violí, la viola i el violoncel. D’aquesta manera, es crearà una orquestra escolar. Molts nens i nenes tindran el primer contacte amb un instrument de corda i tindran la oportunitat de saber si tenen interès per la música. Un projecte que durarà dos anys i que està pensat amb aquest objectiu: “aprofitar la música com a recurs educatiu, que serveixi per compartir una nova experiència, i que tinguin l’oportunitat de tocar en una orquestra”, ha dit el cap d’estudis de l’escola de música Josep Comellas.

Aquest projecte neix amb l’objectiu d’oferir nous recursos i fer que els joves desenvolupin habilitats instrumentals. Així ho va plantejar l’Escola de Música i l’escola Santa Eulàlia va ser molt receptiva. “de seguida van veure molt bé el projecte i l’hem volgut tirar endavant perquè entenem que l’escola de música som un servei públic i per tant, entenem que el què fem ha de tenir impacte a la ciutat, i aquesta és una manera més”, ha comentat Comellas. La idea era arribar a un centre públic i a una classe on hi hagués una sola línia. Per això el projecte és per als alumnes de 4t, que són una aula de 25 estudiants. Tots s’ho han pres amb molt entusiasme segons ha dit la professora de música de Santa Eulàlia, Maria Àngels Pons: “ens il•lusiona com de bé s’ho han agafat tots, amb moltes ganes. A més, cada trimestre faran petits concerts per mostrar a les famílies allò que han après. I a final de curs faran una actuació amb l’orquestra”.

Per fer possible aquest projecte, s’hi ha implicat l’AMPA de l’Escola Santa Eulàlia, que ha pagat la meitat del cost de la compra dels instruments. L’altre 50% l’ha assumit l’escola de música.

Per portar a terme aquest projecte, es comptarà amb professorat de l’àrea de corda de l’Escola Municipal de Música de Berga i amb la professora de música de l’Escola de Santa Eulàlia. Prèviament s’han fet sessions de formació que han estat impartides per integrants del projecte 4Cordes de l’Escola Municipal de Música de Mataró, un dels varis projectes de música comunitària que existeixen arreu del territori català que s’ha pres com a referència.

L’orquestra de l’escola Santa Eulàlia de Berga encara no té nom definit ja que es decidirà amb la participació del mateix alumnat. Està previst que es pugui fer un primer concert el mes de desembre i des de l’Escola Municipal de Música també es treballarà per integrar aquest conjunt instrumental amb els altres que existeixen dins dels programes educatius del mateix centre.

X