Avià espera superar els 250 corredors a la Volta la Maria, diumenge

La Volta la Maria omplirà Avià de corredors, aquest diumenge. El 19 d’octubre és la data escollida per a la sisena edició de la cursa de muntanya la Volta la Maria, que espera superar els 250 participants.

La sortida serà a 2/4 de 10 del matí de la plaça de l’Ateneu d’Avià i es farà el recorregut habitual per la part nord de la muntanya d’Avià i de Coforb. Té una distància de 15,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 650 metres.

És una cursa considerada de poca duresa, apte per a qualsevol esportista mínimament preparat capaç de superar els 15,5 km. en menys de tres hores.

Durant la cursa, els corredors trobaran avituallaments amb aliments sòlids i líquids, i a l’arribada, esmorzar i begudes. També a l’arribada, se sortejarà material esportiu, productes de la zona, i algun àpat, entre tots els participants.

A les 12 del migdia, a la plaça de l’Ateneu d’Avià es farà l’entrega de premis. Com és habitual, hi haurà premis en metàl·lic per als primers classificats. 200 euros per al primer corredor i per la primera corredora. 150 euros per als segons classificats. I 100 euros per als tercers. En categoria Sub16, igual que en la categoria local, hi haurà trofeu per als tres primers classificats i classificades.

Per participar a la cursa es poden fer les inscripcions anticipades abans d’aquest dijous, 16 d’octubre, entrant a la pàgina web www.voltalamaria.cat, o bé inscriure’s el mateix dia de la cursa una hora abans de la sortida.

Mini Volta la Maria

Els més petits també tindran l’oportunitat de córrer aquest diumenge. Serà amb la Mini Volta la Maria, una cursa infantil que arriba a la quarta edició i que començarà a les 10 del matí a l’aparcament de l’Ateneu d’Avià. Els participants s’agruparan en categories: masculina i femenina de benjamins, pre-benjamins, alevins, P5-P4 i P3. La prova es disputarà en un circuit marcat i tancat, variant el recorregut i les distàncies segons la categoria.

La Mini Volta la Maria està pensada per promocionar l’esport entre els més petits, i per això no serà cronometrada. No es busca competitivitat sinó que els participants s’ho passin bé fent esport. A tots els corredors se’ls donarà esmorzar i se’ls obsequiarà amb un record.

En aquesta prova, els organitzadors hi esperen uns 200 nens i nenes, la majoria provinents d’escoles del Berguedà.

minivoltalamaria2013 (Medium)

Castellers de Berga

La jornada esportiva i lúdica d’aquest diumenge a Avià, s’acabarà amb actuació castellera. Els Castellers de Berga actuaran a Avià, on també hi seran els Salats de Súria i els Matossers de Molins de Rei. L’actuació començarà a ¼ d’1 del migdia a la plaça de l’Ateneu, just després del lliurament de premis de la cursa de muntanya Volta la Maria.

X