Un debat intergeneracional amb experiències de dones marcarà la Trobada Comarcal de Dones del Berguedà

Amb l’objectiu de compartir experiències i coneixements el Berguedà programa una nova edició -la setena- de la Trobada Comarcal de Dones. Es farà aquest dissabte, 18 d’octubre, a Berga.

Enguany, està emmarcada en el projecte Connectades, que fomenta la participació de les dones i la relació entre generacions.

La trobada, que arrencarà a les 10 del matí d’aquest dissabte, té per objectiu crear un espai d’interrelació entre dones de diferents edats, sectors, professions… així com visualitzar i retre homenatge al llegat de les dones berguedanes que van viure en altres èpoques i que van obrir camins i protagonitzar molts capítols de la història del Berguedà.

La història d’aquestes dones anònimes serà el fil conductor de la jornada, es vol recuperar la memòria i compartir-la perquè no desaparegui. Un debat intergeneracional que es planteja des del punt de vista de vivències personals de diverses dones en relació a temàtiques diferents i des de la visió de les dones: el comerç, el tèxtil, l’art i la cultura, la Patum, l’esport i els processos migratoris. Aquests són els temes que s’han escollit per posar sobre la taula en la Trobada Comarcal de Dones del Berguedà. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga Núria Mariano, tècnica d’Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà, que promou la jornada.

 

Després d’aquesta sessió, es farà un ‘Tomb històric per Berga amb mirada de dones’. I qui no tingui ganes de passejar o tingui una mobilitat reduïda podrà optar per visitar la Casa de la Patum. I la trobada es clourà al migdia amb un dinar a l’hotel Berga Park.

Les dones interessades a participar de la jornada s’han d’apuntar al Consell Comarcal del Berguedà. Hi haurà servei de transport gratuït per arribar a Berga des d’altres punts de la comarca. De moment hi ha més d’una trentena d’inscrites i s’espera arribar a la setantena (tenint en compte les xifres dels últims anys, de fet l’any passat es va arribar al centenar). Per apuntar-se: 93 821 35 53 o igualtat@ccbergueda.cat.