Una delegació d’una colònia escocesa i estudiants universitaris visiten les colònies tèxtils

El patrimoni industrial del Llobregat ha atret aquests dies estudiants universitaris i una delegació de la colònia escocesa New Lanark.

Divendres 17 d’octubre, 120 alumnes de la facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona van visitar les colònies tèxtils del baix Berguedà. A més de l’interès per la vessant històrica d’aquest ric patrimoni industrial, van poder escoltar una ponència del gerent de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Eduard Barcons, que va parlar sobre la gestió cultural i patrimonial de les colònies tèxtils del Llobregat. En acabat, va respondre les preguntes dels alumnes d’humanitats sobre la situació actual de les colònies, la transformació del Consorci del Parc Fluvial del riu Llobregat a Agència de Desenvolupament, i dels projectes de futur del patrimoni industrial del riu Llobregat.

Per altra banda, el dissabte 18 d’octubre, el patrimoni del riu Llobregat va rebre la visita d’una delegació de la colònia tèxtil escocesa New Lanark, encapçalada per la seva directora, Lorna Davidson. La colònia New Lanark situada al sud d’Escòcia, vora el riu Clyde, és una colònia tèxtil del segle XVIII, declarada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’any 2001.

Un conjunt patrimonial similar al del Berguedà. Per això es va aprofitar la visita per fer una reunió entre la delegació escocesa, la Fundació Colònia Vidal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, per tal d’aprofundir en la coneixença d’un i altre territori, fer un intercanvi d’impressions, i establir aliances per a futurs projectes a través de convocatòries de la Unió Europea.

FOTO: Representants de la colònia tèxtil escocesa New Lanark amb Eduard Barcons (Agència de Desenvolupament) i Jordi Vidal (director del Museu de Cal Vidal), els dos primers per l’esquerra. AUTOR: Agència de Desenvolupament del Berguedà