Els Mossos busquen la responsable de robar el rellotge a una dona gran de Berga

Els Mossos d’Esquadra del Berguedà mantenen oberta la investigació per enxampar la noia que aquesta setmana va robar el rellotge d’or d’una dona gran de Berga. Tal com ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga Pep Fornell, cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra al Berguedà, els fets van passar dimecres al migdia al passeig de les Estaselles de Berga quan un noia es va acostar a la senyora, va conversar amablement amb ella fent-li saber que necessitava ajuda, i de cop i volta li va fer una estrebada al canell i li va prendre el rellotge. Es va escapar a córrer.

La dona, amb alguna marca al canell per l’estrebada, va patir un bon ensurt i de seguida va denunciar el cas als Mossos. Tot i el desplegament policial, no es va poder localitzar la responsable d’aquest delicte de robatori violent. “El cas continua obert”, ha subratllat Fornells.

Les persones grans, víctimes potencials de robatoris i furts

No és la primera vegada que es dóna un cas d’aquestes característiques, o similar, al Berguedà, entre d’altres tipologies de robatoris i furts en què la gent gran són les principals víctimes. En aquest sentit, Pep Fornell, ha recordat per exemple el mètode de la taca, en què persones que surten de caixer automàtics són aturats per algú que els tira algun líquid a sobre simulant que ha estat un incident, llavors els ho volen netejar i aprofiten per endur-se’n la cartera.

També s’han donat estrebades de bossa, i robatoris de moneders de l’interior de bolsos, entre d’altres. Per això Pep Fornell ha fet una crida a estar alerta, a desconfiar d’entrada de desconeguts, a cridar si cal davant d’un atac d’aquest tipus per cridar l’atenció de persones que transitin per la via pública, i ha recordat la importància de denunciar als Mossos qualsevol cas d’aquest o altre tipus de robatori o furt.

X