Arrenca al Berguedà una campanya contra la violència masclista

El Berguedà dóna el tret de sortida a la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, que es commemora cada 25 de novembre.

El Consell Comarcal, juntament amb setze ajuntaments de la comarca i la col·laboració d’entitats i associacions, han organitzat un programa d’actes per sensibilitzar a la ciutadania sobre la violència masclista, i avançar cap a una societat més igualitària.

Avui dimecres, 19 de novembre, es fa un videofòrum a Cercs, amb berenar. Serà a les 5 de la tarda a la sala polivalent. És una activitat que es programa junt amb l’Associació de Dones de Pont de Rabentí de Cercs.

Demà, dijous 20 de novembre, videofòrum a Montmajor, a les 8 del vespre al Museu d’Art del Bolet. Organitzat juntament amb l’Associació de Dones d’aquest municipi.

Dissabte, 22 de novembre, a Berga es farà el lliurament de premis de la quarta edició del concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’. Serà a les 5 de la tarda al Pavelló de Suècia. Uns 200 alumnes dels centres de secundària de Berga, Gironella, Puig-reig i Bagà han estat treballant amb l’elaboració de vídeos que fomentin l’eradicació de la violència i fomentin els valors en igualtat. Per treballar-los han rebut tallers per la prevenció de la violència i conferències d’experiències de dones que l’han patida, així com xerrades informatives dels Mossos. Es premiaran els millors. A l’acte s’hi suma l’Escola Municipal de Música de Berga, amb la participació d’alumnes que faran una audició de bateria.

Dimarts que ve, 25 de novembre, Gironella acollirà el segon debat intergeneracional, on els alumnes de 4t d’ESO mostraran el treballs que han presentat al concurs comarcal ‘Nosaltres també diem no a la violència’ i ho debatran amb les persones grans de la Llar d’Avis de Gironella. Es farà a les 4 de la tarda a la Llar.

El mateix dimarts 25, a Gósol, videofòrum, a 2/4 de 5 de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament. És una activitat organitzada conjuntament amb l’Associació de Dones de Gósol.

Durant tota la campanya, des d’avui dimecres 19 i fins al 25 de novembre, es repartiran al voltant d’uns 2.000 llaços liles, en col·laboració amb les associacions de comerciants i diverses entitats de Bagà, Guardiola de Berguedà, Gósol, Cercs, Borredà, Gironella, Avià, Castellar del Riu, Capolat, l’Espunyola i Montmajor.

A més, el dia 25 es repartiran als establiments d’hostaleria i turisme cartells de la línia telefònica d’atenció a les víctimes de violència masclista a l’Institut Català de les Dones ‘900 900 120’, un servei obert les 24 hores del dia els 365 dies de l’any on dones, professionals, familiars… poden rebre assessorament i orientació sobre una situació de maltractament. Aquesta campanya es durà a terme gràcies a la col·laboració del Gremi d’Hosteleria i Turisme del Berguedà.

X