Càritas Berga fa una crida a la solidaritat en la Campanya de Nadal

Càritas Parroquial de Berga enceta la Campanya de Nadal amb l’esperança que la solidaritat dels berguedans serveixi per cobrir les necessitats de les famílies que piquen la porta de Càritas. Per això l’entitat fa una crida a aportar el nostre gra de sorra, tenint present que en els últims anys les demandes d’ajuda han crescut moltíssima “ara sembla que fa un temps que ens hem estabilitzat, però tot i això continuen sent altes”, ha dit a Ràdio Berga i a AquíBerguedà.cat la presidenta de Càritas, Glòria Simon.

Càritas dóna suport a les famílies més necessitades de Berga aportant-los aliments, ofereix cursos d’orientació laboral, reforç educatiu per a infants, i entre d’altres, ara que s’acosten les festes nadalenques, reparteix joguines a nens i nenes.

Activitats

Les activitats de Càritas per aquesta Campanya de Nadal són ‘Il·lumina el Nadal’, amb venda de llantions a diferents establiments comercials i escoles. Són llantions per posar als balcons i finestres de Berga la nit de Nadal amb el missatge “d’omplir de llum d’Esperança la ciutat”.

El dissabte, 20 de desembre, a la plaça Sant Joan de Berga, durant tot el dia, es farà una recollida de joguines noves o en bon estat, que seran per a més de 180 infants de Berga. També es vendran llantions solidaris. Es guarniran de desitjos arbres de Nadal. I a les 6 de la tarda, berenar solidari de pa torrat, allioli de codony i botifarra; un acte que amenitzaran els Ranger’s del Berguedà i la Coral Xerics, que actuaran a la plaça Sant Joan.

Recollida d’aliments de la Taula d’Entitats de Serveis Socials

Càritas és una de les entitats que forma part de la Taula d’Entitats de Serveis Socials de Berga, la qual organitza una recollida d’aliments. Amb la voluntat d’ajudar a les famílies necessitades de Berga que atenen aquestes entitats, des del passat 5 de desembre i fins al 5 de gener es recullen productes a diferents establiments i supermercats de Berga. Principalment es demana llet, oli, conserves, galetes i xocolata.

Les aportacions es poden fer als supermercats de Berga Super Pedret, Petit Preu, Llobet, Carrefour, Dia, Bon Àrea, als forns Santa Anna i La Valldan, i al Casal de la Gent Gran de Berga.

X