Berga crea una pàgina web i una app per promoure el turisme actiu i l’activitat física

Berga ha presentat un nou projecte per promoure el turisme actiu i també l’activitat física. Es tracta de Berga Activa, un portal web i una aplicació per a mòbils.

Pàgina web

La pàgina web és bergaactiva.cat i ja està en funcionament. És un web de turisme però enfocat en el turisme esportiu, amb rutes classificades per tipologia d’esport: BTT, running, senderisme, raquetes de neu…

La idea és que el web sbergaactivaigui una font de consulta per a berguedans i visitants abans de sortir a fer esport o fer un passeig.

En aquest sentit, a part de les rutes s’hi pot trobar molta més informació: agenda d’esdeveniments esportius, directori de clubs, empreses de serveis, allotjaments, i indrets emblemàtics de Berga. D’aquesta manera, vol ser una eina útil tant per a esportistes, per a clubs, i per a grups i famílies que vulguin gaudir d’esport i natura a la capital del Berguedà. Una pàgina web dinàmica i també interactiva, amb la possibilitat d’incorporar noves rutes amb nombrosos punts d’interès turístic (de moment s’hi inclouen una trentena de lloc emblemàtics).

App

La idea és que el web sigui una font de consulta per a berguedans i visitants abans de sortir a fer esport o fer un passeig pel Berguedà. I que durant la pràctica d’aquestes rutes es faci ús de l’app que s’ha dissenyat. De fet, la web està interconnectada amb l’aplicació i ja et convida a descarregar-te-la per fer-ne ús mentre es faci l’activitat, és a dir la ruta escollida per Berga. Aquesta aplicació de Berga Activa està acabada però pendent de rebre la certificació, no estarà en ús fins a principis de gener.

L’app et permet triar la ruta i també la dificultat (hi ha diversos nivells i opcions per programar la ruta en modalitat passeig o entrenament/competició). I dins de cada ruta s’hi inclouen els atractius i els llocs emblemàtics que es poden visitar al llarg del recorregut triat, dels quals l’app t’anirà avisant perquè puguis conèixer.

Ús del joc per motivar els usuaris

I una novetat d’aquesta app és que és recurs gamificat, això vol l’ús del joc per motivar als usuaris, per potenciar el turisme actiu i l’activitat física. En aquest sentit, es tracta d’aconseguir punts, medalles, cartes o peces de puzle virtuals, en funció d’allò que s’assoleixi, tal com han explicat Albert Navarrete, director general d’Alter Sport, i Isaac Besora, informàtic de l’empresa que ha elaborat el web i l’aplicació. “En funció de la distància, la dificultat, la visita d’elements culturals de la ruta… s’obtindran incentius. Es tracta de motivar a aquells que practiquen esport, que vulguin autosuperar-se”, han apuntat.

Una eina útil pebergaactivapresentacior la qual ha apostat l’Ajuntament de Berga i la cooperativa Alter Sport. El consistori i l’empresa han treballat de bracet per crear aquesta aplicació, dissenyada per Alter Sport, amb Albert Navarrete al capdavant, i Isaac Besora. Ha tingut un cost de 30.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona.

FOTO: D’esquerra a dreta, Jaume Vegas, regidor d’Esports de l’Ajuntament deBerga; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Albert Navarrete, director general d’Alter Sport SCCL; i Isaac Besora, director informàtic d’Alter Sport SCCL.