‘Salta el Berguedà’ guanya el concurs de curtmetratges sobre la comarca

El primer concurs de curtmetratges sobre el Berguedà ja té guanyadors. Albert Sant i Gerard Esteban, autors del film ‘Salta el Berguedà’, han rebut el primer premi del certamen ‘El Berguedà, la meva pel·lícula’, que ha organitzat el servei de Turisme i Comerç de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona. El curt ‘Salta el Berguedà’ també s’ha emportat el premi al vídeo més votat pel públic.

 

El jurat format per Anna Sánchez (DiBa), Imma Espel (ADBerguedà), Sílvia Culell (periodista), Salvador Vinyes (dissenyador), Anna Parcerisa (Innova Management) i Martí Montes (Bde9), ha considerat que el treball presentat per Albert Sant i Gerard Esteban sintetitza en menys de 3 minuts –que era un dels requisits del concurs- els valors i els elements més significatius de la comarca del Berguedà, i que encaixen amb l’estratègia de posicionament turístic establerta en el pla de màrqueting i comunicació del Berguedà. ‘Salta el Berguedà’ s’ha endut un premi de 1.500 euros.

Per altra banda, el jurat ha volgut reconèixer la qualitat, la creativitat i l’originalitat del treball de Sergi Fernàndez amb el curtmetratge ‘El Berguedà, t’ho perdràs?’, i el de Guillem Fusté, amb ‘El Berguedà, la meva pel·lícula’, i els ha concedit dos premis accèssits valorats en 500 euros cadascun.

 

 

Pel que fa les categories que marcaven les bases del concurs, en la de ‘Turisme actiu i esportiu’, el curtmetratge guanyador ha estat ‘El Berguedà, la meva pel·lícula: Turisme actiu i esportiu’ de JS Aerial Screenshots, que s’ha emportat 500 euros. En el curt, gravat en bona part amb drone (vehicle aeri no tripulat), es poden veure els diferents esports d’aventura i activitats esportives que es poden fer al Berguedà.

 

Categories desertes

El jurat ha considerat desertes les categories temàtiques ‘Ecoturisme’, ‘Valors, tradicions i costums’, ‘productes de la terra’ i ‘Camins amb història’, per la manca de participació de treballs d’aquestes temàtiques, perquè no n’ha destacat la qualitat, i per ser poc representatives de la comarca del Berguedà.

DSC03267 (Medium)L’acte d’entrega de premis del primer Concurs de Curtmetratges ‘El Berguedà, la meva pel·lícula’, s’ha fet aquest dimecres al vespre al Pavelló de Suècia de Berga, amb la presència de bona part dels 22 participants. A banda dels guanyadors que han recollit el guardó, l’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; i del president del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sergi Roca.

 

 

FOTOS: Premiats i acte d’entrega de guardons, aquest dimecres al Pavelló de Suècia de Berga. AUTOR: Ricard Codina.

X