Avià lliura els premis del Concurs de Pessebres en Miniatura, que enguany ha comptat amb 47 obres

Avià ha lliurat aquest passat cap de setmana els premis del 42è Concurs de Pessebres en Miniatura, que ha comptat amb la participació de 47 obres. S’han atorgat guardons per categories que un jurat ha valorat, així com també premis per votació popular. En aquest cas, s’han recollit 228 butlletes de persones que han donat el seu vot.

En la categoria A, de fins a 6 anys, el pessebre guanyador ha estat ‘Vénen els Reis de plastilina’, de Roc Vilalta Rubió; i ‘Coral d’àngels’, de l’escola FEDAC Gironella, en votació popular.

En la categoria B, de 7 a 10 anys, el premi del jurat se l’ha endut Tanit Vilalta Rubió amb ‘Gran festa al Pedraforca’; i el guardó per votació popular, ‘L’adoració de les galetes’, de Roger i Albert Díez Burniol.

En la categoria C, d’11 a 15 anys, els guanyadors han estat un grup de nou alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Santa Maria d’Avià, pel pessebre titulat ‘Un raig de sol a Hawai’; i ‘Un pessebre gelat’ s’ha endut el premi per votació popular, obra d’un grup d’onze alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola d’Avià.

Pel que fa la categoria de més de 16 anys, en la modalitat de pessebre obert, ha guanyat ‘Naixement a Santa Maria de Merola’, de Josep M. Vilà Escudé, que també ha estat el vencedor per votació popular. I el primer classificat local ha estat Joan Canudas, amb ‘El naixement i el corral’.

Respecte als diorames, s’han donat premis en categoria infantil i adults. En nens i nenes ha guanyat ‘El mercat’, de Pau Blanch Rovira, que també ha estat el més votat pels visitants de la mostra. I en la categoria d’adults, s’ha endut el premi ‘Viatge a Betlem, passant pel riu Darro’, de Sergi Badia Castells, que també ha quedat primer local. I en votació popular, ‘El pessebre a la farga’, de Vicenç Vidal Costa.

El Concurs de Pessebres d’Avià el fan possible l’Agrupació de Pessebristes d’Avià, que l’organitza amb el suport econòmic de l’Ajuntament del municipi.