Cars Berga

Gironella

Gironella augmenta els descomptes al rebut de les escombraries si es fa ús de la deixalleria mòbil

Fer ús de la deixalleria mòbil a Gironella té premi. Un any més, i ja és el quart, l’Ajuntament de la vila aplica descomptes en el rebut de les escombraries de les famílies que fan servir la deixalleria mòbil. Un vehicle que com a novetat d’aquest 2015 s’instal·larà a la plaça de l’Estació de Gironella un cop al mes i no cada dos mesos com fins ara, per tant s’augmenta la periodicitat.

La primera visita de la deixalleria, la d’aquest gener, va ser ahir dijous 15, i ara en queden onze més al llarg del 2015. El calendari de tot l’any ja es pot consultar al web gironella.cat.

Cada usuari té un carnet que es va segellant cada cop que s’utilitza la deixalleria, per saber quants cop n’ha fet ús. En funció de les vegades, el descompte és més gran, i com a mínim cal utilitzar la deixalleria mòbil un parell de cops l’any. A partir d’aquí, la reducció de la taxa es calcularà segons el grau d’ús. Els gironellencs que facin servir la deixalleria de 3 a 6 vegades l’any obtindran una bonificació del 6% en el rebut del 2016; els que ho facin de 7 a 10 vegades obtindran un incentiu del 8%; i els que l’usin més d’11 cops al llarg d’aquest any tindran un 10% de descompte. Cal recordar que fins ara les bonificacions eren del 3, el 5 i el 8%.

La mesura d’aplicar incentius en funció de l’ús que se’n fa de la deixalleria es va implantar l’any 2012 i ha funcionat “molt bé”, segons l’alcalde David Font. D’aquí la consolidació d’aquest servei. Font ha dit que encara no es tenen dades dels usuaris d’aquest passat 2014 però que sí que els anys anteriors han estat unes 170 persones les que s’han beneficiat de les bonificacions que s’apliquen al rebut municipal d’escombraries de l’any següent.

 

Bonificacions Deixalleria mòbil

Estic amb tu

Comentaris