Esports

El Club d’Esquí incorpora la secció d’espeleologia per recuperar un esport “amb història” al Berguedà

El Club d’Esquí incorpora la secció d’espeleologia per recuperar un esport “amb història” al Berguedà

El Club Esquí Berguedà (CEB) incorpora aquest mes una nova secció a l’entitat. Es tracta de la secció d’Espeleologia, que el club berguedà impulsarà amb el convenciment que a la comarca hi ha un “potencial increïble” per aquest esport. Jordi Capdevila, cap de la secció d’Espeleologia del Club Esquí Berguedà, ha explicat que al Berguedà es tenen controlades fins a 500 coves hàbils per a practicar-hi l’espeleologia però que, amb tota seguretat, n’hi ha més. Capdevila també ha destacat la història que aquest esport té a la comarca.

En aquest sentit, el president del CEB, Miquel Batriu, ha assegurat que als inicis del club, fa 86 anys, ja hi hagué expedicions espeleològiques, en les que tot i l’època van aconseguir fer fotografies. Unes imatges que, de moment, el Club Esquí guarda als seus arxius però que no descarta exposar en un futur.

La presentació pública de la nova secció es farà el 27 de febrer i, a partir de llavors, s’adaptarà a les  inquietuds dels nous membres i als diferents nivells. Per a animar a participar a la major quantitat de persones, interessades en l’espeleologia, es començaran a programar excursions a nivell zero o fins i tot menys zero, per a principiants.

IMG_20150129_184210Per a Jordi Capdevila i Miquel Batriu, el Berguedà és una comarca amb coves de molt interès. I han apuntat fins i tot que és possible entrar a l’interior de la tartera del Pedraforca, en un forat de 180 metres.

La presentació d’aquesta nova secció del Club d’Esquí és una de les activitats emmarcades en el cicle de xerrades que hi ha programades per aquest mes de febrer. Aquestes començaran avui a les 9 del vespre al local del club, on s’explicarà, a través de l’experiència personal de diferents excursionistes, la ruta Chamonix-Zermatt amb esquís de muntanya.

Un dels plats forts del cicle, a més, serà el proper 6 de febrer. Edgar Torner i Sergi Fernández relataran el viatge low cost que van realitzar amb bicicleta des de Berga fins a la Xina, anant cap a Moscou i tornant al Berguedà. I el 20 de febrer, seran Josep Subirana i Lourdes Pujol els qui parlaran de la seva fita, i és que aquests dos berguedans van aconseguir pujar als 212 cims oficials de més de 3.000 metres dels Pirineus.

La secció d’espeleologia s’afegeix així a les seccions de muntanya, esquí, cultura, escalada i cúrling del Club d’Esquí.

FOTOS: A la part superior, Jordi Capdevila i Miquel Batriu, en la presentació als mitjans de la nova secció. A l’interior, Capdevila mostrant material propi per a la pràctica de l’espeleologia. AUTORA: Pilar Màrquez

Club d'Esquí Berguedà Espeleologia Esports Seccions

Estic amb tu

Comentaris