Societat

Afectacions mínimes per la neu al Berguedà, on la nevada ha estat escassa

Quatre rutes de transport escolar han quedat afectades aquest matí per la neu a l’alt Berguedà. Una dotzena d’alumnes no han pogut anar a escola avui per aquest motiu, segons fonts del Consell Comarcal del Berguedà, que gestiona el servei.

Els recorreguts amb bus escolar que no han sortit aquest matí han estat dues rutes d’Espinalbet: una amb 3 alumnes que havien d’anar a l’institut Guillem de Berguedà de Berga i una altra amb 2 estudiants amb destinació a l’escola Sant Joan.

La ruta amb més incidència ha estat la de la Nou de Berguedà a Cercs, que ha deixat 7 alumnes a casa per la neu de primera hora a l’alt Berguedà

A la ruta de Sant Corneli els alumnes havien baixat a Cercs però han tornat a pujar per preocupació, donat que s’esperaven més precipitacions durant el matí.

El Berguedà però ha passat de llarg la forta nevada que ha afectat a molts comarques catalanes.

El Servei Català de Trànsit (SCT) obligava aquest matí a portar cadenes a la carretera de Castellar del Riu als Rasos de Peguera (la BV4243) i a la carretera de Coll de Pal – Bagà a Guardiola de Berguedà (la BV4024). A Castellar de N’Hug hi ha 14 quilòmetres tallats de la calçada de la BV4031.

afectacions Cadenes Neu Nevada Transport escolar

Comentaris