Ermínia Altarriba serà l’alcaldable d’ERC a Berga, pendent de la ratificació dels militants

Ermínia Altarriba serà l’alcaldable d’ERC per Berga, pendent de la ratificació dels militants. Altarriba ha estat l’única persona que ha presentat candidatura per liderar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de cara a les properes eleccions municipals del 24 de maig a Berga. L’actual regidora no adscrita a l’Ajuntament de Berga, a l’oposició, ha aconseguit l’aval de 12 militants, dos més dels que calia per poder presentar-se a les primàries d’ERC a la capital berguedana.

Fonts d’Esquerra a Berga han recordat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que aquest procés estava obert a tots els militants, per contra del què s’hagi pogut especular que s’ha imposat una candidatura. No ha estat així. Però només Ermínia Altarriba ha presentat candidatura. D’aquesta manera, s’espera que Altarriba sigui ratificada com a alcaldable per la ciutat aquest divendres, en l’assemblea de militants que ha convocat Esquerra. Són una cinquantena de militants d’ERC a Berga, i tots estan cridats a participar en aquesta trobada assembleària, que es durà a terme al local del partit.

ErmíniaAltarriba, regidora a l’oposició de Berga, va arribar al consistori com a independent en la llista del PSC, grup municipal que es va dissoldre al 2013 per discrepàncies dels membres locals amb l’executiva catalana. Juntament amb d’altres socialistes van deixar el partit i van crear Impuls, grup que es va integrar a ERC el passat octubre amb l’objectiu de presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 24 de maig d’enguany.

La regidora no adscrita a l’Ajuntament de Berga, Ermínia Altarriba, va anunciar ahir, dimecres, via Twitter que havia presentat els avals necessaris per ser cap de llista d’ERC. En la piulada donava les gràcies a aquesta dotzena d’avals que havia obtingut. Aquest divendres serà o no ratificada.

FOTOS: Ermínia Altarriba, candidata d’ERC per Berga. En la foto superior, amb Toni Pérez que és president comarcal d’Esquerra. AUTOR: Twitter / Facebook