La Patum protagonitza un projecte entre l’Escola Diocesana de Navàs i alumnes de diversos països d’Europa

La Patum serà un dels temes principals d’un projecte ‘Erasmus +’ amb alumnat català, polonès, turc, finlandès, anglès i lituà, que visitarà Berga el proper mes de març.

L’alumnat de 2n d’ESO de l’Escola Diocesana de Navàs s’està preparant per donar la benvinguda als seus companys de Turquia, Aland Islands (Finlàndia), Anglaterra i Lituània amb els qui compartiran quatre dies d’aprenentatge i immersió cultural al nostre país. L’objectiu del seu projecte ‘iNimation in Clay’, és la creació d’una pel·lícula d’animació on cada país mostrarà les seves característiques culturals més destacades.

Durant els dos cursos escolars que inclou el projecte es faran diversos intercanvis cap als països participants on es desenvoluparan tallers específics necessaris per a poder realitzar la pel·lícula. En el cas de Catalunya, l’alumnat estranger vindrà a aprendre a modelar personatges amb plastilina, entre d’altres tècniques, i la celebració catalana més destacada que els mostraran serà La Patum.

Així, el dia 6 de març, l’alumnat participant en aquest projecte visitarà la Casa de La Patum, coneixerà de primera mà quin és el procés de restauració de la seva comparseria, aprendrà les tècniques tradicionals utilitzades per confeccionar les carotes i descobrirà quin és el procés per vestir els Plens.

X