Els comerciants es queixen de la “confusió” en l’execució de les obres del Vall i lamenten la mala planificació dels treballs

“No hi ha res [de l’execució de l’obra a les voreres del Vall de Berga] que s’assembli al que ens van ensenyar el primer dia”, és la conclusió a la que arriben des de la junta de Berga Comercial. Els ànims entre els comerciants del passeig de la Indústria estan força encesos. Pel “descontentament” que ja van mostrar des de l’inici, respecte la manca d’informació que consideraven d’entrada haver rebut de l’Ajuntament; però també per la “confusió” que ha seguit en el moment en el que els treballs s’han començat a dur a terme. “Quan duus a terme un projecte d’aquestes dimensions has de tenir un projecte ben tancat i saber amb exactitud els passos que donaràs, i hem vist que no és el cas”. Ho ha comentat, aquest dimecres a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Margarida Marmi, membre de la junta de Berga Comercial.

DSC_0013Margarida Marmi ha assegurat que la situació és molt confusa i està repercutint als comerços: “Hi ha clients que ens ho diuen, que no saben ni per on passar si ens vénen a comprar”. I fins i tot algun botiguer que ha optat per agafar vacances. “A un dels comerços afectats van decidir, fins i tot, tancar dues setmanes, però en aquests moments les obres no fan pas la pinta que s’hagin d’acabar aviat”, ha dit Marmi. El projecte que ha de renovar les voreres del passeig de la Indústria de Berga va començar el 7 de gener, i en aquell moment es va dir que la primera fase – de la plaça Viladomat al carrer Lluís Millet – estaria enllestida en 30 dies. Ara mateix, la previsió és que aquest tram es pugui enllestir a principi de març. A continuació hi hauria una segona fase que durà les obres fins a l’avinguda del Canal Industrial. Les obres han patit retards, però; perquè els operaris van detectar sobre la marxa que la canalització de l’aigua que passava per aquell tram no estava en condicions i podia causar avaries. Va ser llavors que es va decidir fer tota la canalització nova.

També s’ha modificat el pla inicial de rebaixar les voreres a tot el tram, que en principi havia de quedar completament a l’alçada de la carretera. Aquest és un canvi que s’ha realitzat pel temor a petites inundacions posteriors, però que només afectarà l’inici del passeig de la Indústria. A la resta del tram en obres hi continua havent-hi projectada una única plataforma, separada amb elements protectors, que deixarà al mateix nivell vehicles i vianants; tal i com es va dir al principi.

“Tampoc van tenir en compte que aquesta és una àrea comercial i que, per tant, necessitàvem que ens fessin espai per aparcar” ha explicat Margarida Marmi, que lamenta que tot plegat allargui més els terminis de l’obra. Per Marmi, “és de calaix que el projecte ja ho hauria d’haver tingut en compte”.

DSC_0011L’obra costa 241.880 euros i ja ha estat abans polèmica. D’inici per la poca antelació amb què el consistori va avisar als veïns de la seva realització, però també pel fet que l’Ajuntament va haver d’obrir un expedient a l’empresa que renova les voreres després que aquesta aboqués runes en un torrent sec situat sota l’hospital comarcal.

Els treballs en aquesta zona de Berga contemplen altres actuacions com la millora en la instal·lació de sanejament i enllumenat i el rebliment dels escocells dels arbres de la part central del passeig de la Indústria.

FOTOS: Treballs de millora al passeig de la Indústria. AUTOR: Ivan Genescà

X